Táhněte, křičeli fanoušci v Jablonci. Trenér a sportovní ředitel byli odvoláni 15 minut po zápase

Fotbalisté Jablonce nevyhráli už 71 dní a postupně se propadají ligovou tabulkou. Klubové vedení se odhodlalo k rázným změnám a po včerejší prohře 1:2 s Brnem u týmu skončil hlavní trenér Zdenko Frťala, jeho asistent a pak také sportovní ředitel Ivan Horník.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeňko Frťala už není trenérem Jablonce

Zdeňko Frťala už není trenérem Jablonce | Zdroj: ČTK

Na Střelnici bylo dusno. Jablonečtí sváděli marný boj se soupeřem a vlastně i s vlastními fanoušky. „Táhněte, my chceme Jablonec,“ dožadovala se hrstka hlučných fanoušků na jinak téměř prázdném stadionu konce sportovního ředitele Horníka.

Po utkání návštěvníci uráželi domácí hráče a dusno pak bylo i před vstupem na stadion, kde hlučná skupinka čekala na viníky výsledkové krize.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Jablonci přišlo na zápas s Brnem jen 1500 fanoušků, ale chvílemi byli velmi slyšet

„Představenstvo klubu s okamžitou platností rozhodlo o odvolání sportovního ředitele Ivana Horníka a trenéra Zdenka Frťaly,“ oznámil jen asi 15 minut po utkání tiskový mluvčí Jablonce Štěpán Hanuš to, co už delší dobu viselo ve vzduchu.

Jablonecká štace zmíněné dvojice končí po necelém roce. Vaz jí zlomila série devíti soutěžních zápasů bez vítězství čítající třeba pohárovou prohru s třetiligovým Královým Dvorem. To jsou pro ambiciózní klub až příliš velké ztráty.

„Nastalo to, co má svou logiku. Fotbal není procházka růžovým sadem a tohle přináší,“ přijal zprávu v tu chvíli už bývalý hlavní trenér Jablonce Zdenko Frťala.

„Nechci se vracet k tomu, kdybychom proměnili penaltu, kdyby byli hráči zdraví. Fotbal není o kdyby, je o chybách a chyby jsou jenom v nás. Je normální, že lidi chyby dělají, jak se z nich poučíme,“ dodává.

Nyní je hlavně na hráčích, aby zažehnali krizi. Pokoušet se o to budou pod novým trenérem, hledáním toho pravého se bude klubové vedení zabývat v nejbližších dnech.

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme