Tápání Jablonce s Bohemians ukončil Pospíšil. První gól byl důležitý, má jasno

Ve fotbale může být všechno během pár okamžiků úplně jinak. Přesvědčili se o tom aktéři zápasu 18. kola Synot ligy mezi Jabloncem a Bohemians 1905. Dlouho vyrovnaný, nepříliš zajímavý a hlavně bezbrankový duel úplně změnil gól Martina Pospíšila z 54. minuty. V tu chvíli Severočeši herně ožili, následně přidali ještě dva góly a zvítězili jasně 3:0.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jablonečtí fotbnalisté Luděk Pernica, Vít Beneš a Ján Greguš se radují z gólu do sítě Bohemians 1905

Jablonečtí fotbnalisté Luděk Pernica, Vít Beneš a Ján Greguš se radují z gólu do sítě Bohemians 1905 | Zdroj: ČTK

Jablonečtí fanoušci se nakonec mohli po zápase radovat spolu se svými oblíbenci, dlouho to ale na pozápasovou veselici nevypadalo. Vždyť domácí byli přes 50 minut v ofenzivě bezzubí.

Tohle jakoby nevydržel Martin Pospíšil, který se na polovině hřiště zmocnil míče a namířil si to k hostující brance.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy z jabloneckého tábora sbíral po vítězném ligovém klání s Bohemians 1905 reportér David Nyč

Obrana Bohemians ustupovala a ustupovala, až se hbitý záložník ocitl před pokutovým územím, napřáhl, a povedenou šajtlí poslal Severočechy do vedení.

„Gól byl důležitý k tomu, aby se nám hrálo lépe. Bohemka bránila v bloku a těžko jsme se přes něj dostávali. Pak už to musel soupeř otevřít a my jsme mohli dát nakonec ještě víc gólů,“ řekl po zápase Pospíšil.

Třiadvacetiletý záložník si je vědom toho, že právě jeho branka vyloženě změnila obraz hry. Neméně důležité však bylo to, že Severočeši i za nerozhodného stavu nepřestávali věřit, a dlouho nevýrazný výkon tým nijak nevykolejil.

Fotbalisté Sparty ztratili v boji o titul, Jablonec má druhou jarní výhru

Číst článek

„Věděli jsme, že pokud bychom nevyhráli, tak by to pro nás byla ztráta. I trenér nás ale uklidňoval, za 45 minut může padnout hodně gólů, což se také ukázalo,“usmíval jablonecký křídelník Jan Kopic.

Jablonec zvládl i druhý jarní duel a po zaváhání Sparty v Ostravě se navíc přiblížil druhému místu v ligové tabulce na dva body.

David Nyč, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme