Téměř rok trvalo Slovácku, než vyhrálo na hřišti soupeře

Znáte ten nepříjemný pocit, když si vás někdo pevně zařadí na základě několika vašich rysů, když si vás někdo zkrátka zaškatulkuje? Jen těžko se pak zbavujete podobné nálepky. Podobně jako se to stalo v 9. kole fotbalistům Slovácka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Klesa a Kubáň bojují o míč

Fotbalisté Klesa a Kubáň bojují o míč | Zdroj: ČTK

Fotbalisté z Uherského Hradiště v uplynulých osmi kolech Gambrinus ligy získali všech svých 10 bodů z domácích zápasů. Na hřištích soupeře nejen že ještě nevyhráli, ale nepřipsali si zde ani bod. O to více se ve vzájemném duelu na hřišti Příbrami věřilo, že vítězství domácích bude pouhou formalitou.

Jenže ouha! Jak se říká nesuď dne před večerem! Slovácko se totiž díky trefě Jiřího Valenty nakonec radovalo z vítězství, kterému tak nemohl věřit ani samotný trenér hostů Miroslav Soukup: ,,Nejdřív jsem nevěřil, že to může skončit 1:0, nemyslel jsem na to."

Přehrát

00:00 / 00:00

Téměř rok trvalo Slovácku, než vyhrálo na hřišti soupeře

Na Litavce nevěřil asi nikdo. Vždyť Slovácko je přeci venku bodově tak štědré. Navíc vítězství hostů tentokrát vyšla hodně vstříc paní Štěstěna. Nejenom že Příbram měla více ze hry, ale hosté svůj gól vstřelili z jediné střely mezi tři domácí tyče v celém zápase.

,,To je pravda, byla to jediná naše střel. Zaplať Pánbůh, že to tam spadlo," modlí se nikoliv ke Štěstěně, ale Pánu bohu hlavní autor vítězství Slovácka Jiří Valenta. A do třetice nevěřící Tomáš po utkání Příbram-Slovácko. Tentokrát v podání příbramského trenéra Martina Hřídela.

Ten nejenom že musel zkousnout, to že jeho tým v 9. zápasech vstřelil zatím pouhé tři góly, po zmíněném zápase se Slováckem se navíc musel popasovat s nevolí fanoušků demonstrovanou pokřikem: "Hřídel ven!"

,,Stalo se mi to poprvé, fanoušci na to mají právo, protože jsme zatím dali jen 3 góly, ale neposlouchá se to hezky," přiznal příbramský kouč.

Přiznejte i vy, věřili byste, že takový zápas jako byl ten mezi Příbramí a Slováckem, nabídne při téměř nulové fotbalové kvalitě na obou stranách nakonec tolik zajímavých momentů. Jak se říká: "Nesuď dne před večerem!"

Martin Charvát, Michal Jurman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme