Teplice deklasovaly v Synot lize Budějovice 4:0 a drží neporazitelnost

Fotbalisté Teplic si poradili v odloženém utkání 2. kola Synot ligy s Českými Budějovicemi. Po gólech Salamiho, Kroba, Mahmutoviče z penalty a Jablonského zvítězili 4:0 a jsou jediným týmem, který v letošní sezoně neprohrál.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Teplic porazili České Budějovice, na centr Kroba naskakuje Kapolongo

Fotbalisté Teplic porazili České Budějovice, na centr Kroba naskakuje Kapolongo | Zdroj: ČTK

Utkání bylo odloženo kvůli úmrtí ředitele teplického klubu Františka Hrdličky. Domácí byli od úvodního hvizdu aktivnější a nebezpečnější.

České Budějovice se soustředily především na obranu jako v posledním zápase v Jihlavě, kde nakonec uhrály bezbrankovou remízu.

Tu držely na teplických Stínadlech pouze do 24. minuty. Na pravé straně se dostal k míči Nivaldo a přesným centrem našel hlavu nabíhajícího Salamiho. Na jeho zakončení nemohl brankář Křížek dosáhnout.

Hosté mohli vyrovnat po půlhodině hry, ale při rychlém protiútoku Koreš dlouho váhal s přihrávkou na Horu, ten se dostal z úhlu, a i když překonal Girgara, obránce Krob odvrátil míč na rohový kop.

Blízko k vyrovnání byl také Benát. Jeho bombu z dvaceti metrů parádním zákrokem vyrazil brankář Grigar na roh. V nastaveném čase prvního poločasu pak šťastně překonal Křížka záložník Krob, jehož centr zaplachtil ke vzdálenější tyči budějovické branky.

Po hodině hry zvýšil vedení domácího týmu střídající Mahmutovič, když proměnil pokutový kop nařízený za ruku Brunclíka v pokutovém území. Skóre uzavřel minutu před koncem zápasu Jablonský, který se prosadil po rohovém kopu Vůcha.

2. kolo první fotbalové ligy:

FK Teplice - Dynamo České Budějovice 4:0 (2:0)
Branky: 24. Salami, 45.+2 Krob, 63. Mahmutovič z pen., 89. Jablonský. Rozhodčí: M. Paták - Hock, Mokrusch. ŽK: Nivaldo - Klesa, Brunclík, Koreš, Michal Škoda. Diváci: 3896.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Lüftner, D. Jablonský, Krob - Ljevakovič, Táborský (68. Matula) - Vůch, Salami, Nivaldo (80. Jirásek) - Kapolongo (56. Mahmutovič). Trenér: Ščasný.
Č. Budějovice: Křížek - Klesa, Lengyel, P. Novák, Machovec (41. Hanzlík) - Brunclík - Hora, Benát, Volešák (79. Herzán), Koreš (68. Michal Škoda) - Vošahlík. Trenér: Urban.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme