Teplice vezou bod z Brna, Budějovice po bezgólové remíze z Jihlavy

Fotbalisté Teplic remizovali v utkání 6. kola Synot ligy v Brně 1:1. Skóre otevřel v prvním poločase Vůch, domácí vyrovnali po změně stran Paškem. Nerozhodným výsledkem skončilo i utkání Jihlavy s Českými Budějovicemi, když se diváci gólu nedočkali.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

V Jihlavě gól nepadl, neprosadil se ani domácí kanonýr Harba (ve žlutém)

V Jihlavě gól nepadl, neprosadil se ani domácí kanonýr Harba (ve žlutém) | Zdroj: ČTK

Do utkání vstoupili aktivněji domácí a také mohli otevřít skóre. Fischer ale šanci neproměnil a tak se měnilo skóre na druhé straně.

Při rychlém protiútoku Teplic nejdříve přehlédl rozhodčí postavení Litsingiho v ofsajdové pozici a v pokračující akci našel přesným centrem na zadní tyči Nivaldo hlavu Vůcha, který nezaváhal. V poslední minutě prvního poločasu mohl zvýšit Kapolongo, chybu Košťála však nepotrestal.

Po změně stran zahrozily opět Teplice. Kapolongo centroval a Nivaldo netrefil brněnskou branku. Dalším střelcem byl Litsingi, který našel připraveného Hladkého.

Brno se dlouho nemohlo prosadit. Nakonec se ale domácí fanoušci mohli zaradovat. Po přihrávce Sýkory překonal Grigara Pašek a rozhodl o dělbě bodů.

Jihlava se i před velký tlak v koncovce neprosadila

Jihlava nastoupila v pozici týmu, který jako jediný ještě v sezoně nezískal ani jeden bod. A od první minuty bylo na hráčích vidět odhodlání tuto nepříznivou bilanci změnit.

V prvním poločase nepustili domácí soupeře prakticky vůbec do hry, byli výrazně aktivnější a České Budějovice se převážně jen bránily. Střeleckou smůlu se však jihlavským protrhnout nepodařilo. Nepomohlo jim ani sedm rohových kopů, naproti tomu hosté nezahrávali v první půli ani jeden.

Mezi nejaktivnější hráče patřil bosenský útočník Harba. V loňské sezoně nejlepší střelec Jihlavy se však v současnosti v koncovce trápí a neprosadil se ani nikdo z jeho spoluhráčů.

I druhý poločas probíhal podle stejného scénáře. Aktivní Jihlava se snažila, útočila, ale překonat Křížka se jí nepodařilo. České Budějovice za celý zápas vážněji branku soupeře neohrozily a utkání tak skončilo bezgólovou remízou.

6. kolo Synot ligy:

Zbrojovka Brno - FK Teplice 1:1 (0:1)
Branky: 68. Pašek - 17. Vůch. Rozhodčí: Kocourek - Mencl, Vlasjuk. ŽK: Zavadil, Kaščák, Malík - Vondrášek, Kapolongo, Jablonský, Krob, Lüftner. Diváci: 3505.
Brno: Hladký - Malík, Košťál, P. Buchta - Fischer (72. Hyčka), Kaščák, Zavadil, Sýkora - Mezlík, Vávra (60. Moukanza), Pašek. Trenér: Kotal.
Teplice: Grigar - Vondrášek, Jablonský, Lüftner, Krob - Matula, Ljevakovič - Litsingi, Vůch (74. Jirásek), Nivaldo - Kapolongo (77. Mahmutovič). Trenér: Ščasný.

Vysočina Jihlava - Dynamo České Budějovice 0:0
Rozhodčí: Bílek - Peřina, Vysloužil. ŽK: Linhart, Škoda (oba Č. Budějovice). Diváci: 2980.
Jihlava: Hanuš - Marek, Tlustý, J. Krejčí, Hybš - Kučera (81. Koloušek), Jánoš (86. Šulek) - M. Kovář, Jungr (74. Mešanovič), Vaculík - Harba. Trenér: P. Rada.
Č. Budějovice: Křížek - Klesa, Lengyel, P. Novák, Machovec - Vošahlík, Benát (87. Herzán) - Koreš (33. Michal Škoda), Volešák, Hora - Linhart (55. Brunclík). Trenér: Urban.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme