Teplice zůstaly na jaře poprvé bez bodu. Kouč Rada viděl menší nasazení

Tepličtí fotbalisté si zkomplikovali boj o příčky zaručující start v evropských pohárech. Svěřenci kouče Petra Rady vyšli na jaře poprvé bodově naprázdno, když na domácí půdě podlehli nejtěsnějším rozdílem brněnské Zbrojovce. Ta se na tříbodový zisk překvapivě ani moc nenadřela.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Rada dnes vedl v Teplicích první trénink

Petr Rada dnes vedl v Teplicích první trénink | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Není domácí porážka o gól jako domácí porážka o gól. Zatímco fanoušci Slavie vyprovázeli ze zápasu své svěřence skandováním a bouřlivým potleskem i po výsledku 3:4 s Mladou Boleslaví, v Teplicích mohli příznivci severočeského klubu spojit dlaně pouze ironicky nebo prosebně, ať už se něco podobného neopakuje.

Potíž je v tom, že to není poprvé, co něco podobného zažívají. Zvlášť na jaře. Do hlav fotbalistů nevidí, ale že se na hřišti čas od času zachovají jinak ve srovnání s obvyklým standardem, dobře vidí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy teplického trenéra Petra Rady po prohraném utkání se Zbrojovkou zaznamenal Jaroslav Plašil

I kouč Petr Rada přiznává, že u svých hráčů pozoroval mnohem větší nasazení v úvodním jarním duelu s Ostravou a v zápasech na Slavii a v Liberci.

„Nastoupili jsme poprvé proti soupeři, který hrál vyloženě z obrany, ze zataženého bloku. Nemůžu říct, že by hráči nechtěli vyhrát, ale v předešlých zápasech byli více nabuzení,“ přiznal teplický trenér Petr Rada a dodal, že duel se Zbrojovkou byl z pohledu Severočechů ten nejméně povedený.

Rada teď přemýšlí, jestli má v kabině pořádně zvyšovat hlas, nebo vzít to lepší z úvodu jara a už se radši dívat k úterní předehrávce na hřišti Slovácka.

Šlágr v Jablonci skončil remízou, Sparta se po bodu dostala do čela

Číst článek

Kádr teprve poznává, převzal ho na poslední chvíli po Zdeňku Ščasném s několika klenoty a skvělými tipy, jako je útočník Roman Potočný, ale také s Afričany, kteří mají daleko do své někdejší skvělé formy. A

Ale jinak zná zdejší prostředí velmi dobře, takže má s podobnými kolapsy dostatek zkušeností. Není to totiž poprvé, co si fotbalisté Teplic po výborných výkonech vyberou slabší chvilku.

Radu pravidelné výpadky mrzí

Stávalo se to loni i v minulosti, hlavně v té druhé důležitější části sezony, ať už vedl žlutomodré kdokoli. Jestli Na Stínadlech profesionálové snáz podlehnou sebeuspokojení, si ale Petr Rada netroufá říct.

„Vždy, když jsme měli nějakou sérii, tak přišel podobný zápas, který jsme nezvládli a prohráli ho. Mrzí mě to a lámu si s tím hlavu. Je to škoda, kdybychom bodovali, tak by byla naše situace klidnější. Neříkám ale, že je kritická,“ dodal zkušený kouč.

Jestli si fanoušci Teplic budou spíš pamatovat vydařené zápasy zkraje jarní části Synot ligy, nebo ten poslední hodně nepovedený s Brnem, je ale otázkou. V tomto případě určitě neplatí, že i negativní reklama je reklamou.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme