Tifosi míří do Liberce. Na zápas se Slovanem mají dorazit stovky fanoušků Fiorentiny

Zhruba pět stovek fotbalových fanoušků týmu ACF Fiorentina přijede ve čtvrtek do Liberce. Italský tým se utká se Slovanem Liberec na stadionu U Nisy v duelu základní skupiny Evropské ligy. Policisté chystají rozsáhlá bezpečnostní opatření.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stadion Slovanu zažil fanouškovský nájezd naposledy před měsícem při zápase s PAOKem

Stadion Slovanu zažil fanouškovský nájezd naposledy před měsícem při zápase s PAOKem | Foto: FC Slovan Liberec

„Fanoušci hostujícího týmu by měli přijet do Liberce již v dopoledních hodinách převážně svými osobními vozidly, a část fanoušků také organizovaně autobusy,“ odhaduje liberecká policejní mluvčí Vladimíra Štýrová.

Liberecké policisty dohlížející na příjezd fanoušků tak posílí speciální pořádková jednotka z Ústeckého kraje, pomohou i středočeští policisté. Na jejich pohyb dohlédne i více než dvacet lidí z antikonfliktního týmu, kteří budou fanoušky informovat pomocí informačních letáků v italštině.

Liberečané tak musí počítat s dopravními omezeními a uzavírkami, a to podle aktuální situace, spojené zejména s pochodem fanoušků na stadion, který se otevírá v 5 hodin odpoledne.

V Liberci mají s početnými fanouškovskými skupinami zkušenosti, není to ani měsíc, co na sever Čech zavítali hluční příznivci PAOKu Soluň. Konflikt měli už za Brnem, na stadionu se však prezentovali především hlasitým povzbuzováním.

V loňské sezoně Evropské ligy procházela městem Torcida z Hajduku Split. Chorvaty ze vzduchu monitoroval i vrtulník, zůstaly po nich nezaplacené účty na benzinové pumpě a jedna liberecká fasáda popálená po světlici.

Zápas Liberce s Fiorentinou začíná ve čtvrtek v 19 hodin. Slovan má po dvou zápasech jediný bod za remízu s Karabachem. Italové po dvou zápasech skupinu J se čtyřmi body vedou.

Vojtěch Man, Jan Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme