Tlak se stupňuje, ví trenér Dovalil. 'Lvíčata' čeká generálka s Portugalskem

Čeští fotbalisté do 21 let by rádi v přípravě na domácí mistrovství Evropy konečně vyhráli. V posledních třech soubojích proti dalším účastníkům červnového šampionátu vybojovali na podzim dvě remízy a teď v pátek prohráli s Anglií. Dnes čeká od 18 hodin na 'Lvíčata' další silný soupeř - Portugalsko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Jakub Dovalil se motivuje svérázným způsobem

Trenér Jakub Dovalil se motivuje svérázným způsobem | Foto: Michal Jurman

„Výsledek je důležitý, protože víte, jak příprava probíhá. Máme nějakou remízu, nějakou prohru a tlak na mužstvo se stupňuje,“ říká trenér české jednadvacítky Jakub Dovalil před posledním utkáním v přípravě na vrchol sezony.

Stejně jako v minulých zápasech mu budou kvůli povinnostem u A týmu nebo zraněním chybět někteří hráči. Dovalil si mohl a proti Portugalsku ještě může na druhou stranu vyzkoušet další to v soubojích proti silným týmů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Před posledním přípravným zápasem do domácího Eura 'jednadvacítek' mluvil s trenérem Jakubem Dovalilem reportér ČRo Mirko Vasić

„Tyhle konfrontace potřebujeme. Zápas, kdy hrajeme proti vyspělým hráčům a všechno je v rychlosti, pro mě má daleko větší cenu, než kdybychom hráli s někým slabším a porazili ho,“ vysvětluje trenér volbu soupeřů.

Česká jednadvacítka navíc narazila na různé herní styly, teď si vyzkouší na stadionu Slavie klasický fotbal z Pyrenejského poloostrova. „Jsou to hráči nižších postav, kteří jsou velmi dobří na míči a technicky vybavení. Základ hry spočívá v množství krátkých přihrávek a narážeček,“ všiml si.

„Pak se to dostane do strany, kde mají hráče, kteří jsou schopní obejít soupeře v soubojích jeden na jednoho nebo dva na dva. Tyhle situace řešit umí,“ uvědomuje si Dovalil. A česká obrana si s nimi musí poradit, jestli chce národní tým vyhrát.

 

Elegáni při cestě na vyhlášení Fotbalisty roku 2014! Foto: Matěj Hybš

Posted by Fotbalová lvíčata on 29. březen 2015

Pokud by se to nepodařilo, zůstane jednadvacítka v přípravě na šampionát bez vítězství nad dalšími účastníky červnového turnaje.

„Někdy se vám v přípravě daří, a když přijdou ostré zápasy, nevyhrajete nic. Jindy naopak se nedaří v přípravě a v ostrých zápasech vyhrajete všechno. Bude to o aktuální situace, abychom to před šampionátem dokázali namixovat, abychom měli šťastnou ruku,“ přeje si trenér Jakub Dovalil.

Mirko Vasić, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme