Útočníci Forlán a Müller dostali ceny za své výkony na MS

Uruguayec Diego Forlán a Němec Thomas Müller - jeden z nich mohl být klidně tenistou a ten druhý pouze amatérským fotbalistou. Nakonec z nich jsou ale největší hvězdy právě skončeného Mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Diego Forlán

Diego Forlán | Zdroj: ČTK

Oba dva toho mají hodně společného. Fotbalisté Diego Forlán z Uruguaye i Němec Thomas Müller prožili výjimečnou sezonu a oba dva na to dostali pečeť v podobě individuální trofeje z Mistrovství světa v Jižní Africe.

Někdejší německý útočník a vynikající střelec Gerd Müller se ve své předpovědi nemýlil, když na začátku šampionátu tipoval, kdo bude nejlepším střelcem.

Přehrát

00:00 / 00:00

Útočníci Forlán a Müller dostali ceny za své výkony na MS

,,Je také z Bayernu Mnichov, také se jmenuje Müller a budu na něj jako na vítěze velmi pyšný,“ prohlásil před začátkem někdejší německý kanonýr.

Gerd Müller teď může svému jmenovci gratulovat, fotbalista, který hrál ještě předloni třetí ligu se stal nejen nejúspěšnějším střelcem, ale zároveň také nejlepším mladým fotbalistou šampionátu.

,,Pro mě osobně je to samozřejmě skvělé, je to velká pocta, ale velký dík patří hlavně mým spoluhráčům z Bayernu Mnichov, za to že mě mezi sebe přijali a že se od nich můžu hodně učit, ano, je to skvělé, co dodat, jsou to památky na celý život,“ říká v září jednadvacetiletý útočník.

Stejně jako jeho stále ještě slavnější jmenovec nosí mladý Němec třináctku na zádech a vstřelil stejně jako další tři fotbalisté na šampionátu v Jižní Africe 5 branek. Jenže Thomas Müller odehrál o jeden zápas méně, než jeho konkurenti, takže dostal cenu on.

Střelec - holka

Ale na Diega Forlána, právě jednoho z těch pětigólových kanonýrů, také jedna trofej zbyla a pokud jde o individuální odměny, tak vůbec ta nejcenější. Uruguayjský útočník bude mít svá zavazadla těžší o zlatý míč pro nejlepšího hráče šampionátu.

,,Jsem samozřejmě šťastný, to, že jsem se dostal mezi nejlepší hráče turnaje, souvisí s tím, že tady můj tým hrál skvěle, jsem na něj moc pyšný, je to samozřejmě krásné a jsem za to šťastný,“tvrdí útočník, kterému se kdysi jeho bývalí spoluhráči v Manchesteru United posmívali kvůli holčičímu vzhledu.

Kdyby věděli, že ta blonďatá holka jednou dotáhne madridské Atlético k vítězství v Evropské lize a trpaslíka z Uruguaye až do semifinále světového šampionátu, možná by si podle ní i natáčeli a barvili vlasy.

Ľubomír Smatana, Jaroslav Plašil, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme