Trenér Chovanec věří, že Řepka fotbalisty Sparty neoslabí

Zřejmě jen vítězství v dnešním zápase udrží fotbalisty Sparty ve hře o postup do jarní fáze Evropské ligy. Body s druholigovým švýcarským Lausanne totiž konkurenti Pražanů ve skupině asi jen tak nepoztrácejí, a tak by měli svěřenci Jozefa Chovance večer na Letné vyhrát. A pokud možno bez žlutých karet, což se týká hlavně kapitána Tomáše Řepky.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

UEFA Evropská liga

UEFA Evropská liga | Foto: UEFA

Není to tak dávno, co si kouč Sparty Jozef Chovanec pochavaloval. "Teď se stojí až za tři žluté karty." Jenže stačily dva zápasy v Evropské lize, a klíčový muž sparťanské defenzivy Tomáš Řepka už má u na svém kontě žluté karty dvě. "Obě byly zbytečné. Nebyly za faul, ale spíš za nesportovní chování. Doufám, že už žádnou nedostane," věří sparťanský trenér.

Kolikrát už si ale Jozef Chovanec něco podobného říkal. A nejen on, i samotný Tomáš Řepka o možných karetních trestech pochopitelně ví. "Jsou zápasy, kdy neuděláte vůbec nic," povzdechl si sparťanský obránce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisty Sparty čeká v EL Lausanne

Někdy je to tak, jak říká sparťanský stoper, jindy zase tak, jak povídal trenér. Ale ať už je karta nespravedlivá nebo zbytečná, absence Tomáše Řepky bývají pro klub z Letné fatální. A obzvlášť to platí v zápasech evropských pohárů. Panathinaikos venku 0:3, Kodaň doma také 0:3 a Žilina na slovenské půdě 0:1, to jen vybíráme duely, ve kterých řízný bek v sestavě Pražanů chyběl. Takže Jozef Chovanec tuší, co by mohlo v případě další žluté karty následovat.

"Bylo by to nepříjemné. Tomáš podává velmi dobré výkony, z obrany je nejspolehlivější. Oproti svým kolegům v obraně si drží laťku neuvěřitelně vysoko," řekl na adresu Tomáše Řepky trenér Jozef Chovanec.

Postup ze skupiny Evropské ligy totiž nemusí zhatit jen špatný výsledek ve večerním zápase s Lausanne a v následujících odvetách, ale také zbytečné karetní tresty. Koneckonců jednu takovou zkušenost už sparťané mají z předkola Ligy mistrů a draze za ni zaplatili. Několika desítkami milionů korun.

Alena Benešová, Jaroslav Plašil Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme