Trenér Habanec se po letech vrátil do Ústí. Odvezl si domácí dres i jasnou výhru

Předčasný dárek k dnešním 47. narozeninám dostal trenér fotbalistů Brna Svatopluk Habanec. Postup do 4. kola domácího poháru po výhře 4:1 slavil na hřišti klubu, se kterým prožil dva postupy do nejvyšší soutěže.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec předává pokyny na hřiště. Vpravo jeho svěřenec Vlastimil Stožický.

Trenér fotbalistů Ústí nad Labem Svatopluk Habanec předává pokyny na hřiště. Vpravo jeho svěřenec Vlastimil Stožický. | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

„Od té doby, co jsme dali gól na 1:1, bylo celkem jasné, kdo bude vítěz. Máme spoustu zraněných hráčů, a jsem rád, že se ti, co byli na hřišti, prezentovali dobrým výkonem,“ pochvaloval si po výhře 4:1 v Ústí nad Labem trenér Brna Svatopluk Habanec.

Kouč před zápasem od ústeckých funkcionářů dostal před zápasem dres, na severu Čech totiž roky působil a stál za herním vzestupem ústeckého fotbalu. Včera si pak kromě relikvie odvezl ze známého prostředí také hladký postup.

Přehrát

00:00 / 00:00

Návrat Svatopluka Habance do Ústí sledoval i reportér ČRo David Kalvas

„Je hezké vidět, že stadion opravdu stojí a dá se tady hrát fotbal s vizí, stadion je základ. A fanoušci byli výborní, ještě jednou jim děkuji za šest let, co jsem tu mohl působit,“ řekl trenér, který z Ústí odešel do Slovácka před čtyřmi lety.

Při pohárovém setkání se mu vybavily okamžiky jeho trenérské kariéry. „Buňkama jsme vždy vyhnali soupeře tak, že jsme už od začátku vedli 1:0. Pak jsme přidali ještě a jeden dvakrát jsme postoupili. To se jen tak nestává. Jednou jsme si první ligu zahráli, jednou to nevyšlo,“ vzpomíná Habanec na stavební buňky, kterým v Ústí roky nahrazovali šatny.

Právě kvůli nim a tím pádem nevyhovujícímu zázemí „Arma“ jednou postup do nejvyšší soutěže odmítla, v druhém případě se pak s fotbalovou elitou utkávala v Teplicích.

Plzeň v MOL Cupu deklasovala Hlučín, ostravský Baník vypadl na hřišti Litoměřicka

Číst článek

Dnes už ale stojí nová tribuna se zázemím, které požadavkům FAČR vyhovuje, jenže klub aktuálně postupové ambice nemá. Letošní druholigový ročník začal vlažně a po sedmi kolech je desátý.

I proto Habanec případný návrat do ústeckého klubu teď vůbec neřeší. Od léta působí ve Zbrojovce. „Momentálně jsem zaparkoval v Brně. Mám tam vizi, které říkám ‚vize Lužánek‘ a chtěl bych si ji zažít. Ale nikdy neříkej nikdy,“ neodmítá budoucí další působení v Ústí Svatopluk Habanec.

David Kalvas, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme