Trenér Jarolím už Slavii nevede, nahradil ho Michal Petrouš

Série špatných ligových výsledku vedla ve fotbalové Slavii k výměně trenéra. Karla Jarolíma, který z funkce odstoupil sám, nahradí jeho dosavadní asistent Michal Petrouš. Ten by měl působit na lavičce ‘sešívaných‘ v pozici hlavního kouče do konce podzimní části.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Karel Jarolím ve fotbalové Slavii skončil

Trenér Karel Jarolím ve fotbalové Slavii skončil | Zdroj: ČTK

Fotbalové Slavii se v této sezóně Gambrinus ligy nedaří. Po 10-ti kolech ji na 12. místě tabulky dělí od sestupových příček jediný bod, navíc se v nejvyšší soutěži neradovala z vítězství už šest zápasů v řadě. Trenér Karel Jarolím proto nabídl po páteční poražce na hřišti Slovácka 0:3 svou rezignaci, kterou ovšem vedení klubu nepřijalo. Čtyřiapadesátiletý kouč přesto na svém odstoupení trval a se Slavií se nakonec dohodl na ukončení profesionálního kontraktu.

„Karel Jarolím přišel, že znovu zvážil celou situaci a vysvětlil, že tlaky na jeho osobu nepřestávají, že to komplikuje situaci v týmu, není klid na práci. On sám se tím cítí rozhozený, myslí, že tím ve finále poškozuje i Slavii.Sám pro sebe a pro klub to vyhodnocuje jako nejlepší řešení, které může udělat i pro tým,“ vysvětlil celou situaci generální ředitel Slavie Miroslav Platil.

Na pozici trenéra se nejméně do konce podzimní části posune dosavadní asistent Michal Petrouš. Bývalý hráč několika prvoligových klubů včetně Slavie dosud jako hlavní kouč v nejvyšší soutěži nepůsobil. Z lavičky vedl například Viktorii Plzeň "B", u plzeňského "A" týmu dělal asistenta, stejnou pozici potom zastával od léta také ve Slavii.

„Máme člověka, kterého jsme si také vybrali my, trenéra, který dělal asistenta panu Jarolímovi. Takže jsme ho oslovili a on se stal trenérem s tím, že nemá žádné podmínky z hlediska výsledků. To znamená ani otázka utkání s Plzní, ani těch ostatních. Má za úkol, aby pracoval s týmem poctivě, aby dbal na nastavená pravidla, jak je Jarolím nastavil – tzn. určitý typ přísnosti a vyžadování plnění povinností, což on v sobě má také,“ uvedl Miroslav Platil.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme