Trenér Koubek skončil u Bohemians 1905. Nahradit ho má Hašek z druholigové Vlašimi

Trenér Miroslav Koubek skončil u fotbalistů Bohemians Praha 1905. Vedení se s pětašedesátiletým koučem dohodlo na ukončení smlouvy kvůli špatným výsledkům, protože vršovický celek v nejvyšší soutěži od října nevyhrál a zabředl do boje o záchranu. Klub o tom informoval na Twitteru. Nahradit by ho měl Martin Hašek z druholigové Vlašimi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Miroslav Koubek skončil u fotbalistů Bohemians Praha 1905

Trenér Miroslav Koubek skončil u fotbalistů Bohemians Praha 1905 | Zdroj: ČTK

„Před několika týdny jsem dospěl k závěru, že i přes podepsanou tříletou smlouvu bude mé působení v Bohemce pouze roční,“ uvedl nyní již bývalý trenér Koubek na klubovém webu.

„Po výsledcích v minulých kolech jsme se domluvili s představenstvem klubu na předčasném ukončení naší spolupráce,“ upřesnil.

Koubek přišel do Ďolíčku loni v květnu. Před tím trénoval Kladno, Mladou Boleslav, Baník Ostrava nebo Slavii. Působil také v Plzni, se kterou před dvěma lety získal mistrovský titul. Bohemians 1905 vedl naposledy v úterním čtvrtfinále poháru s Mladou Boleslaví, jež po remíze 1:1 po prodloužení uspěla v Ďolíčku 4:3 v penaltovém rozstřelu.

Nástupce kouče Miroslava Koubka zatím nebyl jmenován. Vedení klubu ale jedná s Martinem Haškem z druholigové Vlašimi, jehož syn je nyní v Bohemians na hostování ze Sparty. V novém působišti by se Hašek mohl představit už v sobotním duelu s předposlední Jihlavou.

Trenéra Koubka, který skončil u Bohemians 1905, má nahradit Martin Hašek | Foto: ČTK

Bohemians 1905 mají také aktuálně na kontě sérii tří ligových porážek. Podlehli obhájci titulu z Plzně, Dukle a naposledy poslední Příbrami. Celkem už klokani čekají na vítězství deset zápasů, z nichž šest prohráli. Od sestupového pásma je dělí čtyři body.

Sedmačtyřicetiletý Hašek už v první lize trénoval v sezoně 2011/2012 Spartu. Za sebou má také angažmá v Sokolově a Pardubicích. Do Vlašimi zamířil loni v lednu a po dvaceti kolech aktuálního ročníku druhé ligy mu s týmem patří šesté místo s desetibodovým odstupem na postupové pozice.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme