Trenér Lavička dostal důvěru vedení Sparty, zůstává ve funkci

I přes vypadnutí z evropských pohárů a průběžné druhé místo ve fotbalové lize povede fotbalovou Spartu i v jarní části sezony Vítězslav Lavička. Vedení obhájce titulu hodlá kádr během zimní přestávky posílit a na jaře chce uspět v domácí soutěži.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Lavička

Vítězslav Lavička | Foto: Filip Jandourek

„Ve funkci hlavního trenéra byl potvrzen Vítězslav Lavička, který společně s mužstvem vybojoval v minulé sezoně domácí double,“ konstatuje výsledek analýzy podzimní části fotbalové sezony vyjádření na klubovém webu.

Funkcionáři pražského týmu ale chtějí učinit opatření vedoucí k zefektivnění a zkvalitnění řízení klubu. Konsolidací a posílením na některých postech má projít i hráčský kádr.

„Vedení AC Sparta Praha očekává od A mužstva v jarní části sezony herní i výsledkový vzestup. Úspěch v nejvyšší české soutěži je nutným předpokladem k tomu, aby mohly být naplněny ambice klubu na mezinárodní scéně,“ vytyčilo vedení cíle pro jaro.

Jednapadesátiletý Vítězslav Lavička trénuje Spartu od roku 2012 a v loňské sezoně s ní vyhrál domácí ligu, pohár i Superpohár. Na mezinárodní scéně se ale letenskému týmu nedaří. Vloni vypadl v předkole EL s se Švédským Häckenem, letos z kvalifikace LM po dvojzápase s Malmö.

O Lavičkově odvolání se začalo spekulovat po vypadnutí Sparty ze skupinové fáze letošního ročníku Evropské ligy po porážce na půdě bernských Young Boys.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme