Trenér Liberce Trpišovský: Když se zavře přestupové okno, jsem šťastný

Liberecký fotbalový trenér Jindřich Trpišovský bude za šest dní slavit. Příští úterý totiž skončí přestupní termín v české lize, který je pro jakéhokoliv kouče severočeského klubu pokaždé pohromou. Liberec vstoupí do jarní části fotbalové ligy s řadou nových jmen. Pravidelný český reprezentant v Evropské lize v zimě neudržel své opory a nejcennější fotbalisty podobně jako v minulých letech prodal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jindřich Trpišovský

Jindřich Trpišovský | Foto: FC Slovan Liberec, Jaroslav Appeltauer

„Já jsem vždycky šťastný, když se zavře přestupové okno, tak já doma slavím a říkám si, že už nebudu muset nic řešit a něčeho se bát.“

Sám trenér Jindřich Trpišovský byl jednou nohou na odchodu z týmu, ale nakonec zůstal. Jenže ne tak hráči, z dvaceti nejvytěžovanějších v podzimní části jich devět odešlo, mezi nimi například oba reprezentanti z libereckého klubu Lukáš Pokorný a Jan Sýkora.

Přehrát

00:00 / 00:00

O víkendu začíná jarní část české fotbalové ligy, Liberec do ní vstoupí s řadou nových jmen

„Mám štěstí, že jsem v tom trénovaný, protože na Viktorice jsem to měl každého půl roku, rok, tam nám končily hostovačky. A tady v Liberci jsem z toho taky vytrénovaný, takže je to plus, že jsme na to zvyklý. Je to prostě jiný styl práce, obnáší to trošku něco jiného, protože většina těch mužstev je třeba od ledna pohromadě a řeší jeden, nebo dva posty.“

Zato Jindřich Trpišovský musí se Slovanem, stejně jako kdysi kouč Viktorie Žižkov, učit hráče svému stylu hry a začínat tak de facto od začátků. A to se Liberci tento rok rozhodně nehodí, sice má ekonomicky vyděláno, ale po podzimu je v tabulce dva body nad sestupem, a to by pro klub zpod Ještědu byla teprve tragédie. Jenom pražská „S“ a právě Slovan hrají českou ligu po celou dobu od jejího vzniku.

„Tak riziko určitě může být, ale ta situace prostě taková je. Odešli hráči, kteří měli dobré nabídky, někdy jsme s tím nemohli něco dělat a jindy to bylo výhodné pro klub. Teď je to na nás na lidech, co tady jsme, abychom tu situaci zvládli. Myslím, že jsou tady kvalitní hráči, kvalitní mužstvo a teď je to o tom chytit začátek a zvolit vhodný způsob hry, trefit se do rozestavení a do sestavy,“ říká Trpišovský a zůstává optimistický.

Ojedinělý kousek

Koneckonců když se Liberci podaří jarní část, může zopakovat dva roky starý ojedinělý kousek. Tehdy sice skončil v lize až 12., ale do Evropské ligy se přesto probojoval, protože vyhrál domácí pohár.

„Sám jsem osobně ve velkém očekávání, co to přinese, protože kvůli tomu, co všechno se v týmu změnilo. Já se přiznám, že v téhle chvíli neumím odhadnout, na co momentálně máme. Upřímně řečeno ještě bych si klidně přál, abychom měli ještě jeden týden, možná dva navíc právě z důvodu velkého počtu změn.“

A to přitom uvidí sportovní manažer Jan Nezmar Liberec až jako poslední z českých klubů, protože Severočeši začnou jarní část až v pondělí proti Zlínu.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme