Trenér Neapole Benítez považuje za největší zbraň Sparty kanonýra Lafatu

Fotbalisté Sparty se mohou po roční pauze opět probojovat do jarní fáze Evropské ligy. Musí ale zvládnout těžký závěr skupiny. Dnes se utkají s největším favoritem na postup - Neapolí - kterou vede slavný kouč Rafael Benítez. Ten je v Praze už podruhé během posledních dvou let, i když tentokrát s jiným klubem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kouč Rafael Benítez na tréninku Neapole před zápasem se Spartou

Kouč Rafael Benítez na tréninku Neapole před zápasem se Spartou | Zdroj: ČTK

„Náš výkon může trochu trpět chladným počasí. Každopádně jsem rád, že jsem opět tady. Praha je krásné město, mám z toho příjemný pocit, i když proti nám stojí silný soupeř, mezinárodně úspěšný s velkou historií,“ říkal Benítez na Letné, kde se objevil po jednadvaceti měsících.

Tehdy vedl Chelsea, se kterou později vyhrál Evropskou ligu. A právě dvojutkání se Spartou bylo pro londýnský velkoklub jedním z nejtěžších ve vyřazovací části. V Praze favorit těsně vyhrál, ale moc nechybělo a v odvetě na Stamford Bridge mohlo dojít k prodloužení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rafael Benítez se na Letnou vrací po 21 měsících, nyní jako trenér Neapole

Teď se ale utkají dva jiné týmy a platí to i pro ten z Letné, který se za dva roky docela proměnil. Z tehdejší základní sestavy dnes nastoupí nejspíš jen čtyři hráči, včetně kanonýra Davida Lafaty.

„Sparta hraje v silném rozestavení, tým dobře pracuje pro klíčového útočníka Lafatu. Zejména doma je velice silná,“ naráží Benítez na letošní vítěznou sérii Sparty v domácích pohárových zápasech.

Sparťané by proti Neapoli rádi prodloužili sérii domácích výher v EL

Číst článek

Také o Neapoli zatím v Evropské lize platí, že je silnější na svém stadionu. Ostatně Pražané se o tom přesvědčili v září, kdy na jihu Itálie prohráli 1:3.

„Za tu dobu jsme ušli kus cesty a pevně věřím, že to ukážeme. Proti tak kvalitnímu týmu, jakým Neapol je, nesmíte udělat chybu. Věřím, že první zápas v Neapoli byl pro nás pro všechny poučením,“ doufá sparťanský kouč Vítězslav Lavička.

Postup může večer slavit Sparta i Neapol

Letenští i Neapol jsou na tom zatím nejlépe ve skupině, oba mají shodně devět bodů. Švýcarský Young Boys ztrácí tři body, ale zase hraje na půdě nejslabšího Slovanu Bratislava. I tak ale platí, že mají největší šance na postup do jarní vyřazovací části soutěže dva prvně jmenované celky.

Pokud se dnes večer rozejdou smírně, mohou v případě zaváhání konkurenta dokonce slavit společně. Takto ale zřejmě ani na jedné straně neuvažují.

„Nejpodstatnější je, abychom ukázali naše maximum na hřišti a byli úspěšní. Zápas s Neapolí totiž máme ve vlastních rukách, zatímco to, co se stane v Bratislavě, neovlivníme,“ dodal Lavička.

Utkání Sparty s Neapolí začne na Letné v 19 hodin. Přímý přenos celého zápasu uslyšíte prostřednictvím internetového streamu Český rozhlas Sport na našem webu.

Jaroslav Plašil, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme