Trenér Southgate neví, kde má parkovat. V Anglii stále nerozhodli o kouči fotbalové reprezentace

Trenéra pro příští rok teď nehledají jen elitní české tenistky, ale také anglická fotbalová reprezentace. Největším favoritem je dočasný kouč Gareth Southgate, který má velkou podporu od samotných hráčů. Bylo by to pikantní, protože by se na vrchol své trenérské kariéry dostal přesně dvacet let poté, co byl na dně té hráčské.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Anglický fotbalový trenér Gareth Southgate

Anglický fotbalový trenér Gareth Southgate | Zdroj: Reuters

I komentátoři BBC na to ještě před jednou z nejslavnějších zahozených penalt anglické historie upozorňovali. Gareth Southgate obvykle pokutové kopy nezahrával. Navíc měl z celé sestavy nejméně zkušeností v národním týmu. Přesto si v semifinále domácího Eura 1996 proti Německu troufnul a nebyla to dobrá volba.

Před dvaceti lety ho fotbalisté Albionu utěšovali jako spoluhráče, teď ho jejich následovníci chválí jako trenéra. Poté, co povýšil od jedenadvacítky po údajném korupčním skandálu kouče Sama Allardyce, neprohrál jediný zápas a ve světové kvalifikaci Angličané vedou svou skupinu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Anglický fotbalový trenér Gareth Southgate neví, do jaké má chodit kanceláře a kde má parkovat

Jako stálého trenéra by Garetha Southgata rády viděly reprezentační hvězdy v čele s Waynem Rooneym, Gary Cahillem nebo Johnem Hartem.

„Vážně si to užíváme. Gareth je opravdu skvělý, takový klidný, což přenáší na nás hráče a my se díky tomu cítíme dobře,“ uvedl Hart.

Také sám Gareth Southgate by chtěl pokračovat - ostatně, kdo by na jeho místě nechtěl.

„Miluju tuhle práci, hodně jsem si to užíval - výzvy, které mě čekaly, zodpovědnost. Co teď bude dál, nevím. Pár dní budu doma s rodinou, v diáři mám naplánovaných spoustu schůzek, ale vlastně ani nevím, jestli mám teď chodit do kanceláře trenéra A týmu, nebo jedenadvacítky, a na kterém místě parkovat. Uvidíme, není to v mých rukách,“ vysvětlil Southgate.

Trenér Anglie Allardyce po 67 dnech skončil ve funkci. Osudným se mu stal skandál s pravidly

Číst článek

Výběr stálého trenéra anglického národního týmu má na starosti speciálně sestavená komise tamní Fotbalové asociace. Jenže zatímco jeden její člen Martin Glenn označil Southgata za velmi silného kandidáta, šéf svazu Greg Clarke mu za jeho dosavadní práci poděkoval způsobem, který bývalý reprezentant Danny Mills nazval na BBC nekrologem.

Nezbývá tedy, než si počkat na konečný verdikt ohledně muže, který byl před dvaceti lety na dně a teď může být na vrcholu.

Jan Suchan, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme