Trenér Vrba se pomalu chystá na fotbalové Euro. Návraty zraněných hráčů na hřiště ho těší

Kouč fotbalové reprezentace Pavel Vrba zahájil kalendářní rok 2016 druhým místem. V anketě Trenér roku obsadil stříbrnou pozici za koučem biatlonové reprezentace Ondřejem Rybářem. Vrbovi by ale rozhodně nevadilo, kdyby na druhém místě skončil na všech akcích, které ho letos čekají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Vrba při přebírání ceny za druhé místo v anketě Trenér roku 2015

Pavel Vrba při přebírání ceny za druhé místo v anketě Trenér roku 2015 | Zdroj: ČTK

„Kdybych byl letos stále druhý, tak bych byl určitě spokojený. Euro je ale něco jiného, čeká nás těžká skupina a myslím si, že našim prvotním cílem by měl být postup ze skupiny a potom se uvidí, jak se to bude vyvíjet dál. Byl bych především rád, abychom na to Euro odjeli v co nejsilnější sestavě a aby všichni hráči, kteří by se měli v nominaci objevit, byli zdravotně v pořádku,“ přeje si Pavel Vrba.

Ten má přitom napilno i v těchto dnech, ve kterých se většina evropských soutěžích nehraje a nemůže tak v akci sledovat hráče o kterých uvažuje pro nominaci.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Pavlem Vrbou o jeho přípravách na Euro mluvil reportér ČRo Petr Kadeřábek

Do té doby než se soutěže rozběhnou, totiž musí stihnout nasbírat co nejvíce poznatků o tom, jakým stylem budou hrát proti české reprezentaci soupeři na Euru ve skupině.

„Momentálně jsem v kontaktu s některými kluby a hráči v zahraničí. Samozřejmě, že nyní sleduji hlavně Chorvatsko a Španělsko, takže z tohoto pohledu je to hodně zajímavé, protože jejich způsob hry je podobný. Jak Španělé, tak Chorvati mají ve svém středu top hráče z Realu Madrid a Barcelony, takže hrají podobně. Uvidíme tedy, jak to zvládneme,“ říká lodivod české reprezentace.

V posledních dnech navíc k Pavlu Vrbovi přicházejí velmi pozitivní zprávy o výkonech některých adeptů nominace na Euro. Tomáš Rosický se vrací po zranění, Libor Kozák se častěji ukazuje v zápasech Premier League a v turecké lize se střelecky probudil Tomáš Necid.

Volba šéfa FIFA má dva jasné favority, bude za čtyři týdny

Číst článek

„Samozřejmě, že mám radost z toho, že Kozák v posledních třech zápasech nastoupil za Aston Villu a že je Necid úspěšný v turecké lize, což je z mého pohledu jenom dobře. Uvidíme také, až se rozjede česká liga, kde byly nějaké přestupy, tak jsem zvědav, jak se ti hráči v nových týmech prosadí a jak to zvládnou. Přechod do jiného prostředí může pro ně být složitější, ale dnes je fotbal takový, že nikdy nevíte, v jakém klubu budete za půl roku. Ti fotbalisté to ale musí zvládnout, a pokud ne, tak s nimi nemůžete počítat na mistrovství Evropy," ví Pavel Vrba.

Jarní část domácí nejvyšší soutěže začne 12. února. Už 24. března čeká českou reprezentaci první přípravné utkání letošního roku, kdy nastoupí na Letné proti Skotsku.

Petr Kadeřábek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme