Trénink reprezentace v Tours sledovaly tisíce fanoušků. Váhám na dvou postech, řekl Vrba

Přílet i ubytování v hotelu mají už čeští fotbalisti ve francouzském Tours za sebou. V podvečer se seznámili také se stadionem, kde budou během blížícího se mistrovství Evropy trénovat. Otevřený trénink navštívily téměř 4 tisíce fanoušků. Pod dohledem Pavla Vrby se reprezentanti věnovali hlavně hernímu nácviku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

První trénink fotbalové reprezentace v Tours

První trénink fotbalové reprezentace v Tours | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

Stadion druholigového týmu FC Tours má kapacitu přes 16 tisíc diváků. Na hrací plochu jeho hlavního hřiště vyvedl českou reprezentaci k prvnímu tréninku Petr Čech, který ve Francii dva roky působil. Gólman proto přivítal publikum v jeho jazyce.

„První trénink jsme dělali pro diváky. Byl hlavně herní a další tréninky, které budou následovat, zaměříme na taktiku a na věci, které budeme chtít dělat při zápase,“ řekl České televizi trenér Pavel Vrba.

Přehrát

00:00 / 00:00

V patách české reprezentaci je ve Francii reportér Jan Kaliba, sledoval i první trénink českého týmu

Šlo o jediný otevřený trénink české reprezentace před mistrovstvím. Další příprava už proběhne za zavřenými dveřmi. I proto Pavel Vrba vybral město se zavřeným stadionem, kde nemůže být sledován. Slíbil ale, že se český tým fanouškům ještě ukáže v případě postupu ze skupiny.

Nakonec dorazilo 3802 diváků, kteří slušně zaplnili dvě ze čtyř tribun. Sledovali modelové zápasy „zelených“ proti „červeným“ a oceňovali každou povedenou akci a gól. Ten první vstřelil Milan Škoda, který bojuje o místo hrotového útočníka.

„Momentálně nejsem rozhodnutý na dvou postech. Je ještě dlouhá doba, máme ještě čtyři dny a může se stát cokoli. Následující dva dny budou zaměřeny na to, abychom si některé věci vyzkoušeli. Mám představu a hráči mě musí přesvědčit, že budou dobří,“ neurčitě naznačoval trenér Pavel Vrba.

Fotbalisté jsou v Tours. K dispozici mají česká média i vlastního kuchaře

Číst článek

Reprezentanti možná ani nevěděli, že na skvěle připraveném trávníku vůbec nemuseli trénovat. I Tours totiž zasáhly povodně a řeka Cher zatopila a zničila loděnici veslařského klubu, která je od stadionu vzdálena jen několik desítek metrů.

Pokud by se voda převalila přes vyvýšenou silnici, zřejmě by zatopila i hrací plochu stadionu.

Kromě taktických tréninků čekají na český tým i oficiality. „Zítra odjíždíme do Paříže, kde bude slavnostní večeře, na které se potkají všechny zúčastněné země. Budeme rozebírat, jak je na tom který tým sportovně, ale i další záležitosti. Třeba volbu prezidenta UEFA,“ prozradil sekretář FAČR Rudolf Řepka.

Do samotného turnaje česká reprezentace vstoupí v pondělí 13. června zápasem proti Španělsku v Toulouse.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme