Třetí místo jsme si zasloužili, myslí si liberecký brankář Koubek

Dostal dva góly z přímých kopů, jeden z více než 30 metrů, přesto byl po zápase spokojený. Liberecký brankář Tomáš Koubek pohlídal remízu 2:2 v Mladé Boleslavi a po úspěšném přímém souboji mohl slavit třetí místo v konečné tabulce Synot ligy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký brankář Tomáš Koubek

Liberecký brankář Tomáš Koubek | Foto: www.fcslovanliberec.cz

„Od začátku jsme věděli, že Boleslav musí jít za vítězstvím. Nám stačil bod, ale snažili jsme se na něj nehrát. Bylo dobře, že jsme odpověděli na rychlou branku. Pak jsme hráli poctivě dozadu a čekali jsme na brejk. Byl to bláznivý a vypjatý zápas, ale máme třetí místo a v součtu za celou sezonu si ho zasloužíme,“ zhodnotil uplynulý ročník gólman Slovanu Liberec Tomáš Koubek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Tomáš Koubek dostal v Boleslavi dva góly, Slovan přesto udržel třetí místo

Pro Vás zápas moc dobře nezačal. Jakub Rada dal gól snad ze 30 metrů. Jak jste jeho střelu viděl?

Bylo to po větru a balon neklesal. Chtěl jsem si pro něj jít, udělal jsem krok dopředu, ale míč pořád visel ve vzduchu a já jsem nestihl zareagovat. Rada to trefil skvěle a já měl trošku smůlu.

Jak taková branka ovlivní psychiku?

Samozřejmě jsem na to chvilku myslel. V posledních zápasech jsme dostávali strašně moc gólů. Je to paradox: Předtím jsme za devět zápasů dostali čtyři góly, teď za čtyři zápasy asi deset gólů. V hlavě máte, že góly dostáváte, ale bylo hrozně důležité, že jsme dokázali odpovědět gólem Radima Breiteho.

Pak se hrál fotbal po vápna, žádné velké šance a zvládli jsme to.

Ukázala se síla libereckého týmu? Takto jste dokázali otočit i zápas se Zlínem.

Otočili jsme spoustu zápasů, kdy jsme prohrávali. I od Brna jsme dostali dva rychlé góly a museli jsme zápas otáčet. V tom jsme určitě silní. Tým ukázal hodně tváří a hlavně je v něm velký potenciál. Myslím, že pokud Liberec zůstane pohromadě, bude hrát nahoře i v dalších sezonách.

Pavel Petr, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme