Třetími semifinalisty jsou Němci. Italy vyřadili v penaltovém rozstřelu

Třetí fotbalové čtvrtfinále mezi Německem a Itálií rozhodla až devátá série penaltového rozstřelu. Úspěšnější byli úřadující mistři světa, kteří zvítězili 6:5 na penalty. Německo poslal do semifinále Jonas Hector, jehož střela prošla pod rukou gólmana Gianluigiho Buffona.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Německa slaví postup do semifinále

Fotbalisté Německa slaví postup do semifinále | Zdroj: Reuters

Zápas začal velmi opatrně, a přestože Němci v začátku drželi balon, italská obrana pracovala tak dobře, že Německo vyslalo první střelu na bránu až v 41. minutě.

Poprvé svůj tým poslal do vedení v 56. minutě střelou do levého dolního rohu branky Mesut Ozil, jehož našel ve vápně Hector.

Zanedlouho však dostali Italové šanci srovnat skóre, když Jerôme Boateng zahrál nedovoleně rukou. K pokutovému kopu se postavil Leonardo Bonucci, který poslal míč po zemi k pravé tyči, srovnal na 1:1 a povzbudil tak italský celek. Německo vůbec poprvé na turnaji inkasovalo.

Dvě dvacetiminutová prodloužení nestačila rozhodnout o vítězi duelu a následoval penaltový rozstřel, který došel až do deváté série. Po páté sérii byl stav vyrovnaný 2:2. Rozhodující penaltu kopnul Hector, který asistoval u první branky.

Němci se tak dočkali vytouženého vítězství proti Itálii, kterou se jim nedařilo porazit v předchozích osmi soutěžních utkáních. Zároveň Italům vrátili porážku z minulého Eura v semifinále. Naopak Italové nezopakují účast ve finále.

Německému celku už v dalším utkání nepomůže Mats Hummels, jelikož se v utkání vykartoval. V semifinále se tým pod vedení Joachima Löwa utká s lepším z dvojice Francie - Island.

Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme