Tři české týmy v Evropské lize, na Spartu navázaly Liberec a Plzeň

Fotbaloví fanoušci se mají na co těšit. Do skupinové fáze Evropské ligy postoupila tři česká mužstva. Na Spartu navázaly Liberec a Plzeň. Severočeši zvládli vítězně odvetu ve Splitu a Plzeň vyhrála na hřišti Vojvodiny Novi Sad.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Liberce vyhráli na hřišti Hajduku Split a postoupili do skupinové fáze Evropské ligy

Fotbalisté Liberce vyhráli na hřišti Hajduku Split a postoupili do skupinové fáze Evropské ligy | Zdroj: ČTK

Liberec se dobře vypořádal s bouřlivým prostředím na stadionu Hajduku Split a zaslouženě vyhrál. Zejména v prvním poločase liberečtí domácí tým zaskočili a dostali se i do vedení.

Po dvaceti minutách hry centroval z pravé strany do pokutového území Shala, míč se dostal k Šuralovi a liberecký kanonýr se z deseti metrů trefil pod břevno Kaliničovy branky.

Po přestávce nepouštěl Liberec domácí hráče do šancí a pomalu se přibližoval k postupu. Do jediné větší šance se dostal až v závěru zápasu Roguljič, který tvrdou střelou z dvaceti metrů trefil břevno liberecké branky. Slovan tak vyhrál i druhé utkání 1:0 a potřetí v historii si zahraje Evropskou ligu.

Odvetný zápas 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

Hajduk Split - Slovan Liberec 0:1 (0:1)
Branka: 23. Šural. Rozhodčí: Dias - Tavares, Soares (všichni Portug.). ŽK: Milič - Delarge, Šural, Koubek, Sackey, Pavelka, Pokorný. Diváci: 32.021. První zápas: 0:1, postoupil Liberec.
Hajduk: Kalinič - Tudor (73. Juranovič), Milovič, Nižič, Milič - Jefferson - Sušič, Balič (34. Maloku), Caktaš (49. Roguljič), Vlašič - Ohandza. Trenér: Burič.
Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Sackey (75. Fleišman), Pavelka - Delarge (49. Kerbr), Shala (63. Soungole), Šural - Bakoš. Trenér: Trpišovský.

Obránce Vojvodiny Djurič právě překonává vlastního brankáře a posílá Plzeň do vedení 1:0 | Foto: ČTK

Plzeňská Viktoria si vezla do Nového Sadu třígólové vítězství a po dvaceti minutách hry se dostala do vedení. Centr Limberského si srazil do vlastní branky Djurič. Tím pádem bylo o postupujícím prakticky rozhodnuto.

Po změně stran se ještě prosadil střelec posledních dní Ďuriš, který zužitkoval ideální přihrávku Kopice. Plzeň si tak spravila chuť po vyřazení z předkola Ligy mistrů a na podzim bude startovat v Evropské lize.

Odvetný zápas 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

Vojvodina Novi Sad - Viktoria Plzeň 0:2 (0:1)
Branky: 19. vlastní Djurič, 60. Ďuriš. Rozhodčí: Kukulakis - Grevenis, Kurompyliová (všichni Řec.). ŽK: Djurič, Pekarič - Vůch, Limberský. První zápas: 0:3, postoupila Plzeň.
Vojvodina: Žakula - Vasilič, Djurič, Pekarič, Nastič (66. Radovič) - Paločevič, Maksimovič, Sekulič, Babič (64. Zočevič) - Ivanič (80. Stamenič) - Ožegovič. Trenér: Zagorčič.
Plzeň: Kozáčik - Rajtoral, Hubník (54. Baránek), Procházka, Limberský - Hrošovský, Vaněk - Petržela (73. Vůch), Kolář (81. Mahmutovič), Kopic - Ďuriš. Trenér: Krejčí.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme