Turín se chystá na fotbalový šlágr. Domácí squadra azzurra v kvalifikaci na MS vyzve Španěly

Podobně jako čeští fotbalisté i oni stojí na začátku nové éry, ale očekávání jsou nesrovnatelná. Také reprezentanti Itálie a Španělska mají nového trenéra a první vážná prověrka je čeká dnes večer, kdy proti sobě tyhle týmy nastoupí ve šlágru kvalifikace o postup na mistrovství světa.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Brankář italského národního výběru Gianluigi Buffon

Brankář italského národního výběru Gianluigi Buffon | Zdroj: Reuters

Byl to na letošním Euru velký svátek, když Italové v osmifinále porazili obhájce titulu ze Španělska, vždyť se jim to na velkém turnaji nepovedlo 22 let. Teď mají Španělé rychlou možnost odvety, i když jen kvalifikační.

„Myslím, že tenhle zápas s tím na mistrovství Evropy nemůžeme srovnávat. Předně kvůli tomu, že mají Španělé nového trenéra, kterého velmi respektuji. Přinesl jim nový elán i myšlenky,“ říká nový kouč Itálie Giampiero Ventura.

Přehrát

00:00 / 00:00

Myslím, že tenhle zápas s tím na mistrovství Evropy nemůžeme srovnávat, říká před kvalifikačním duelem mezi Španělskem a Itálií kouč Itálie Giampiero Ventura

„Nechci se nikoho dotknout, ale na Euru mi Španělé přišli takoví vyhaslí. Teď jsou znovu soustředění a hodně sebevědomí. V prvních dvou utkáních sezóny zase hráli jako jeden z nejlepších týmů Evropy,“ myslí lodivod italského výběru, který chce navázat na práci svého předchůdce Antonia Conteho. Jeho squadra azzurra vypadla na Euru ve čtvrtfinále s Němci na penalty a on pak odešel do Chelsea.

„Jeho největším úspěchem bylo, že na hráče, fanoušky i zemi přenesl svou vášeň a nadšení, to je fakt úspěch,“ říká na adresu předchozího kouče Ventura.

Mladý fotbalista před lety zkolaboval na hřišti, Tottenham za chybu lékařů zaplatí miliony liber

Číst článek

To nového španělského trenéra Julena Lopeteguiho dost možná čeká těžší úkol. Sice mu stejně jako Venturovi ti nejdůležitější hráči v kádru zůstali, jenže musí pravděpodobně zapracovat na změně taktiky. Ta dosud zažitá s častým držením míčem a krátkými přihrávkami, která Španělsku pomohla ke dvěma zlatům z mistrovství Evropy a jednomu z mistrovství světa, už totiž není tak úspěšná.

„Máme skvělé hráče a musíme být schopní zvládat zápasy, jak chceme. Nechci říkat, co konkrétně mám v plánu změnit, je to spíš o tom nastavit určitý systém a využít obrovského potenciálu týmu,“ vysvětluje Lopetegui.

Itálie i Španělsko vstoupily do kvalifikace o světový šampionát vítězně, pořádný test pod novými trenéry je ale čeká až večer v Turíně.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme