U Příbrami stále svítí nuly. Trenér Rada nám ale může zkušenostmi pomoct, myslí si Rezek

Ani Petr Rada nemá patent na probuzení příbramského fotbalu k prvoligovému životu. Aspoň při své trenérské premiéře to podle výsledku nedokázal. Středočeši prohráli doma s Libercem 0:1 a i po pátém kole ePojištění.cz ligy jsou v tabulce poslední bez bodu i vstřeleného gólu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Rada v minulosti trénoval i národní tým, dnes vede Příbram

Petr Rada v minulosti trénoval i národní tým, dnes vede Příbram | Zdroj: ČTK

Po příbramských zápasech hraje stále stejná písnička – ta vítězná soupeřova. S ní se mísily zklamané odpovědi Středočechů.

„Zase jsme se nadřeli a bohužel jsme zase nevstřelili gól, tudíž nemáme ani bod,“ mrzelo Jana Rezka.

Někdejší hráč národního týmu ale s příchodem nového kouče Petra Rady přece jen cítí změnu ovzduší, i když výsledek ji zatím nenaznačuje.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zase jsme se nadřeli a zase jsme nevstřelili branku, zoufal po porážce s Libercem příbramský Jan Rezek

„Byl to dokonce i trenér nároďáku. Myslím si, že má obrovské zkušenosti, které nám můžou pomoct. I teď v týdnu, kdy bylo málo času, jsme se snažili pár věcí změnit. Chce po nás větší přímočarost, abychom se cpali do brány, neobehrávat to furt dokola. Pár náznaků už jsme tam měli,“ pokračoval Rezek.

„O život nejde, ale fotbal je jejich živobytí. Musíme zapracovat na tom, aby se jim vrátila jistota a instinkt dát branku. Věděl jsem, jaká situace mě v Příbrami čeká. Je nepříjemná pro nás, pro hráče i pro vedení, ale musíme se z toho dostat sami. Nikdo nám nepomůže,“ komentoval kouč Rada.

Bohužel pro něj historie říká, že nejenom nikdo, ale vůbec nic už nemusí Příbrami pomoct. V součtu s jarem nedala gól už skoro deset hodin hracího času, po pěti kolech má nula bodů i nastřílených branek. To se v české lize stalo zatím jen Lázním Bohdanči, které pak skončily beznadějně poslední.

Jan Kaliba, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme