Uhrin má Rio Ave nasledované. Oproti loňsku se hodně změnilo, šance jsou padesát na padesát, říká

První krok fotbalisté Slavie v předkolech Evropské ligy zvládli. Teď je ale čeká náročnější úkol než při zápasech s estonskou Levadií Tallinn. Ve čtvrtek nastoupí k úvodnímu utkání 3. předkola proti portugalskému celku Rio Ave. Šance na postup by ale měly být podle ohlasů z pražského týmu vyrovnané.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér Slavie Dušan Uhrin mladší chce své svěřence připravit na jakoukoli taktiku Rio Ave

Trenér Slavie Dušan Uhrin mladší chce své svěřence připravit na jakoukoli taktiku Rio Ave | Zdroj: ČTK

„Myslím si, že je to padesát na padesát. Je to start, nevíme, co nás čeká, ale doma chceme vyhrát,“ přeje si trenér Dušan Uhrin mladší.

Kouč Slavie se musel v přípravě na zápas vyrovnat s tím, že způsob hry Ria Ave není na začátku sezony zrovna snadno čitelný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Mají jednu slabinu, které snad využijeme, věří kouč fotbalové Slavie Dušan Uhrin mladší před střetnutím s Rio Ave

„Minulý rok hráli hodně defenzivně, ale v posledním přípravném utkání úplně defenzivně nehráli. Mají jednu slabinu, které snad využijeme. Je to silný tým s dobrými stopery i ofenzivními hráči a defenzivním záložníkem,“ popisuje silné stránky soupeře slávistický trenér.

Moc studijního materiálu ale nemohl mít. Proti předchozímu ročníku totiž došlo v portugalském týmu k obměně.

„Oproti minulé sezoně změnili hodně hráčů. Když jsme je byli sledovat, každý poločas hráli jiným stylem. Budeme se soustředit hlavně na sebe. Hrajeme doma a budeme se koncentrovat na úkoly, které budeme mít na hřišti,“ pokračuje Uhrin.

Trenér sešívaných věří, že znovu dojde ke zlepšení slávistické defenzivy. A také je přesvědčený, že ať už nastoupí Rio Ave s jakoukoli taktikou nebo ji třeba i během zápasu změní, hráči se dokáží pružně a rychle přizpůsobit.

Připravený na to tým je, a to i přes nečitelnost soupeře v přípravě. „Lepší by bylo, kdyby byli čitelnější, ale chci nastavit taktiku takovou, aby nám bylo jedno, v jaké sestavě nastoupí,“ dodává Uhrin.

Mirko Vasić, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme