Ukázali jsme, že nějakou sílu máme, těší libereckého Pavelku po postupu v EL

České fotbalové celky zvládly úspěšně 3. předkolo Evropské ligy. Jablonec nerozhodila domácí prohra s Kodaní 0:1, na hřišti soupeře vyhrál 3:2 a postupuje. Stejně jako Liberec, který porazil Hapoel Kirjat Šmona i podruhé, v Izraeli vyhrál hladce 3:0. A z části nově budovaný tým tak dosáhl prvního cíle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán Liberce David Pavelka (vpravo v modrém) se postaral o úvodní gól Slovanu na půdě Šmony

Kapitán Liberce David Pavelka (vpravo v modrém) se postaral o úvodní gól Slovanu na půdě Šmony | Zdroj: ČTK

„Po úvodním utkání, kdy se na nás snesla docela velká kritika, jsme ukázali, že nějakou sílu máme a herním stylem, který praktikujeme, může být účinný i na evropské scéně,“ těšilo libereckého kapitána a střelce úvodního gólu Davida Pavelku.

Slovan nezaskočily ani klimatické podmínky a suverénně potvrdil postup. Snad poprvé navíc v soutěžním utkání této sezóny neudělali hráči ani jednu zbytečnou chybu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy z liberecké kabiny po odvetě na půdě Šmony a postupu do play-off Evropské ligy sbíral Mirko Vasić

„Nechci soupeře urazit, ale v lize se potkáváme s těžšími soupeři,“ myslí si autor další branky Slovanu Josef Šural, který stejně jako Pavelka pamatuje i dvě sezóny staré povedené tažení Liberce Evropskou ligou.

„Nakopnuté je to stejně. Netvrdím, že tehdy jsme měli kvalitnější tým, ale byl určitě zkušenější. Letos máme v mužstvu spoustu mladých kluků. Popereme se o to,“ dodává Šural.

„Cíl se posouvá na další kolo. Zase tak budeme říkat, že nás čeká zápas podzimu,“ směje se liberecký kapitán David Pavelka.

Fotbalisté Liberce vstřelili Kirjatu Šmona tři góly a zahrají si play-off EL

Číst článek

Mirko Vasić, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme