Úkol fotbalových reprezentantů je jasný, zlepšit je třeba hlavně produktivitu

Den D pro trenéra Vrbu a fotbalovou reprezentaci se blíží. Po neúspěšných výsledcích v přípravě vstoupí už v úterý do kvalifikace. V Praze se proto fotbalisté pilně připravují na to, aby konečně začali dávat góly.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští fotbalisté se připravují v Praze na úvodní zápas evropské kvalifikace

Čeští fotbalisté se připravují v Praze na úvodní zápas evropské kvalifikace | Zdroj: ČTK

„Blbě se trénuje jak dávat góly. My můžeme ovlivnit vytvoření šancí, samotné zakončení je ale těžší natrénovat. V zápase s Nizozemskem nemůžeme očekávat, že si vytvoříme pět šancí, takže produktivitu budeme muset výrazně zlepšit,“ nabádal Bořek Dočkal.

Střelce zatím Vrbova reprezentace nenašla. Ve čtyřech přípravných zápasech zatím nevyhrála a naposledy teď ve středu nedala Spojeným státům ani gól. Šance přitom měla. Zvlášť v závěru utkání, kdy její hru oživili střídající hráči, mezi nimi právě i Dočkal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hodně práce mají o víkendu fotbaloví reprezentanti. Snaží se přijít na to, jak uspět proti silnému Nizozemsku

Sparťanský záložník ale necítí, že by byl blíže základní sestavě.

„Neuvažoval jsem nad tím. V tréninkách nebylo moc poznat, pro koho se trenér rozhodne. Proti Spojeným státům jsem nedostal moc velký prostor, pochvala se týkala spíš hráčů, kteří toho odehráli víc,“ říká.

„Pilovali jsme postupný útok nebo rychlé založení brejku. Snad se nám to bude proti Holandsku dařit,“ popsal Matěj Vydra, jak vypadají poslední tréninky národního týmu před zápasem s favorizovaným Nizozemskem.

Co může na silného soupeře v úterý večer platit, napověděli Čechům Italové. Ti ve středu v přípravě Nizozemsko porazili 2:0.

„Italové hráli jednoduše. Kopli dva balony za obranu a dali dva góly. Zápas s Nizozemci bude těžký, ale porazit se dají. A když to dokázali Italové, tak proč ne my,“ burcuje tým Vydra.

Fanoušci už jsou v každém případě nervózní. Do nového týmu pod vedením Pavla Vrby vkládali možná až přehnané naděje.

„Trenér Vrba není v lehké situaci, zatím se nevyhrálo a tlak tady je. Na to se ale nemůžeme koukat, chceme začít dobře, hrajeme navíc před vyprodaným stadionem,“ nabádá Vydra.

Vydra doufá, že fanoušci budou podporovat, i když se nebude dařit

Útočník druholigového anglického Watfordu tuší, že vyprodaný letenský stadion bude chtít vidět v úterý večer atraktivní hru a pokud možno vítězství.

„Doufám, že fanoušci jsou na zápas natěšeni jako my hráči a že když se nám nebude herně na začátku dařit, tak nás budou podporovat a my jim to vrátíme dobrým výsledkem,“ přeje si.

O zápase Česko - Nizozemsko uslyšíte také z našeho vysílání. Na Radiožurnálu, na streamu a také v mobilních aplikacích odvysíláme v úterý od 20:45 jeho přímý přenos.

Miroslav Bureš, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme