V čele fotbalistů Teplic nahradí Ščasného Petr Rada, klub povede počtvrté

Fotbalisté prvoligových Teplic mají nového trenéra. Zdeňka Ščasného, který v pondělí nečekaně odstoupil, nahradil 56letý Petr Rada, který se na Stínadla vrátil po dvou a půl roce a už vedl první trénink. Trenérem šestého týmu první ligy se stal už počtvrté za svou kariéru.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Teplický trenér Petr Rada dostal za úkol dovést tým do pohárové Evropy.

Teplický trenér Petr Rada dostal za úkol dovést tým do pohárové Evropy. | Foto: David Kalvas | Zdroj: Český rozhlas

Rada přiznal, že není snadné převzít tým čtyři dny před začátkem ligové sezony.

„Není to jednoduchá situace, ještě jsem se s tím nesetkal. Když odvolají trenéra v sezoně, je to asi něco jiného. Ne že bych tento manšaft nebo ligu nesledoval, ale přece jen čtyři dny do ligy je krátká doba,“ řekl bývalý reprezentační kouč.

„Já jsem tady byl vždycky spokojený, práci jsem tu odvedl. Vždycky jsme hráli v popředí, takže doufám, že na to navážeme i teď,“ dodal.

Teplice v minulosti na Radovi vydělaly, v klubu ale nikdy nepůsobil déle než rok

Číst článek

Podle teplického sportovního ředitele Jan Skýpaly bude Rada na Stínadlech působit zatím do konce sezóny.

„Domluvili jsme zatím do 30. června 2015 s tím, že během jara bychom si sedli, jak bychom chtěli ve sportovní stránce pokračovat. Za úkol dostal stabilizovat situaci v hráčské šatně a dobře odstartovat ligu. Pan Ščasný informoval klub v sobotu, během víkendu se rozběhla jednání kolem trenéra, ale v zásadě jsme šli za panem Petrem Radou jako za první volbou,“ uvedl Skýpala.

Teplický kouč Zdeněk Ščasný (druhý zprava) sleduje své svěřence. Vedle něj asistent Lukáš Přerost. | Foto: David Kalvas

Do severočeského klubu Petr Rada nastoupil už v letech 2000, 2007 a 2011, vždy ale na lavičce vydržel maximálně jednu celou sezonu. Při prvním angažmá byl od mužstva odvolán, při dalších dvou skončil s týmem vždy na pátém místě.

Naposledy bývalý kouč české reprezentace působil v Jihlavě. Po sérii špatných výsledků ho ale vedení Vysočiny loni v září propustilo. Do jarní části první ligy vstoupí Petr Rada s Teplicemi sobotním zápasem s Baníkem Ostrava.

David Kalvas, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme