V Edenu dojde na reprízu finále ME 1996. České legendy se utkají s německými

V roce 1996 čeští fotbalisté na Němce nestačili a titul mistrů Evropy jim unikl. Příští pondělí se pokusí tehdejší stříbrní medailisté porážku svým soupeřům oplatit. Na trávníku v pražském Edenu nastoupí tým trenéra Dušana Uhrina staršího téměř v kompletním složení, ten německý bude hodně kombinovaný. Jako kapitán ho povede mistr světa a držitel Zlatého míče Lothar Matthäus, spolu s ním do Česka dorazí i několik dalších světových či evropských šampionů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Kuka

Pavel Kuka | Foto: Pavel Bouda

„Sestavit takové mužstvo není problém. Vždy, když máme možnost si společně zahrát, tak ji rádi využijeme. Rádi si někam vyrazíme a utkáme se s výběrem jiné země,“ přiznal bývalý útočník Fredi Bobic.

„Jediným problémem je najít vhodný termín. Například já jsem dělal pět let manažera ve Stuttgartu, to pak nemáte tolik času,“ dodal autor 10 reprezentačních gólů, který už tolik povinností nemá, a tak přijel do Česka obhlédnout, jaké zázemí je pro německé legendy připravené.

Přehrát

00:00 / 00:00

Podle Frediho Bobice nemají Němci problém na podobné akce mužstvo sestavit. Do Prahy prý jedou vyhrát

Společně s manažerem Wimem Vogelem také představil kompletní sestavu.

Několik opravdu známých jmen ve výběru nechybí. Třeba trojnásobný král střelců bundesligy Ulf Kirsten, kromě Frediho Bobiče ještě další evropský šampion z roku 1996 Mario Bassler.

Ty největší hvězdy, které zařídily porážku českých fotbalistů ve Wembley, ale z různých důvodů chybí.

„Matthias Sammer už bohužel nemůže hrát ze zdravotních důvodů, stejné to je s Andim Möllerem, ten má velké problémy s kolenem. Köpke s Bierhoffem pracují na německém fotbalovém svazu, který je kvůli termínové kolizi neuvolnil. A Klinsmann je trenérem americké reprezentace, žije ve Státech, vážně nebylo možné, aby přijel,“ vysvětluje manažer Wim Vogel.

Jan Koller ve francouzském týmu Cannes | Foto: Jan Kaliba

Za domácí naopak nastoupí celý stříbrný výběr z Eura 1996 až na zdravotně indisponované Václava Němečka s Martinem Frýdkem. Posilou pak bude útočník pozdější reprezentační generace Jan Koller. I tak se Němci cítí na vítězství.

„Je to přátelský zápas, rádi bychom si užili trochu zábavy, ale přesto chceme vyhrát. Vždycky chceme vyhrát, i když už jsme starší. Máme dobré mužstvo a snad něco fanouškům předvedeme,“ věří Fredi Bobič.

Výtěžek z utkání půjde na fotbalové internacionály

Nejen na něj, Lothara Matthäuse, ale samozřejmě také Pavla Nedvěda, Karla Poborského nebo Patrika Bergera je zatím prodaných kolem deseti a půl tisíce vstupenek. To je počet, který zaručuje, že organizátoři v čele s Pavlem Kukou nebudou na akci tratit.

„Teď jsme plus mínus na nule. Každý fanoušek nad 11 tisíc nám přispěje do kasy,“ podotkl Pavel Kuka.

Výtěžek utkání českých a německých legend totiž půjde na Nadaci fotbalových internacionálů. Zápas se v Edenu odehraje v pondělí 25. května od 18 hodin.

Jan Suchan, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme