V Juventusu fotbalistu Higuaína vítají, v Neapoli pálí jeho dresy

Případ fotbalisty Gonzala Higuaína znovu dokazuje, jak rychle se může změnit láska v nenávist. Na konci sezóny byl pro fanoušky Neapole bohem. Jenže během pár týdnů je všechno jinak. Argentinský útočník přestoupil za v Itálii rekordních 90 milionů eur do Juventusu Turín a příznivci jeho bývalého klubu ho začali nenávidět.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová posila Juventusu Gonzalo Higuain

Nová posila Juventusu Gonzalo Higuain | Zdroj: ČTK

Jeden z fanoušků Neapole spláchnul figurku Higuaína do záchodu, další pálili jeho dresy a fotky. Neapol v minulé sezóně dlouho mohla myslet na titul, který naposledy získala v roce 1990, a Argentinec byl důležitou postavou – dával jeden gól za druhým, překonal se 36 brankami rekord Serie A. Jenže teď odešel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Argentinec Gonzalo Higuain se teď v Neapoli netěší velké oblibě

„Bez pochyby jsem strávil v Neapoli tři skvělé roky, nic jiného se nedá říct! Jen, že děkuji všem, kteří mě měli rádi. Tuhle volbu jsem udělal z osobních důvodů. Poslal jsem fanouškům Neapole moje velké díky, protože vždycky byli se mnou. Rozumím tomu, že jsou naštvaní. Vím o nadávkách a věcech, které následovaly po mém rozhodnutí, ale byla to moje volba. Musel jsem ji udělat, a jsem za ni šťastný,“ říkal Gonzalo Higuaín během představování v Juventusu.

A naznačil, že si úplně nerozuměl s majitelem Neapole Aureliem de Laurentiisem. Ten nazval po přestupu argentinského útočníka zrádcem, označil jeho chování jako nevděk. Kde je pravda, vědí jenom oni dva. Higuaín nechtěl být nijak konkrétní.

„Neměl jsem s ním žádný vztah, protože přemýšlíme každý úplně jinak. To je celé. Nemůžu říct nic jiného. Kromě toho, že jsem se tak rozhodl, protože mě k tomu dotlačil. Jsem šťastný, že jsem tady a děkuji mému novému týmu. Teď se koncentruju jen na Juventus,“ dodal Argentinec.

Jedna věc, je ale jasná. Zápasy proti Neapoli teď budou pro Gonzala Higuaína dost těžké. A kdykoli nastoupí na stadionu svého bývalého klubu, příjemného přivítání se od horkokrevných neapolských fanoušků nedočká.

Mirko Vasić, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme