V kádru zbyl jediný útočník, přesto musí česká 'lvíčata' hrát s Německem na vítězství

Čeští fotbalisté jsou před závěrečným zápasem skupinové fáze domácího šampionátu v obtížné situaci. Pokud prohrají s Německem, určitě do bojů o medaile nepostoupí. V případě nerozhodného výsledku musí věřit ve výhru Srbska nad Dánskem.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Útočník české jedenadvacítky Jan Kliment v utkání se Srbskem

Útočník české jedenadvacítky Jan Kliment v utkání se Srbskem | Zdroj: ČTK

Jenže těžko ale může nastoupit výběr Jakuba Dovalil s ofenzivně laděnou sestavou, když v mužstvu zbyl jediný útočník.

„Variant moc nebylo. Hráči, které jsme zkoušeli, nastoupit nemohli. Vydru neuvolnil klub, nemohl hrát Kadlec, zraněný byl Krmenčík,“ naznačuje trenér Jakub Dovalil, že postavit jihlavského Jana Klimenta na hrot bylo až nouzovým řešením situace s útočníky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Česká jedenadvacítka musí hrát v posledním utkání ve skupině s Německem na vítězství, i když v kádru zbyl jediný klasický útočník Jan Kliment

Ale vyplatilo se. Jedenadvacetiletý forvard je zatím nejlepším střelcem šampionátu a teď už také často pasován do role muže, který má po hattricku proti Srbům způsobit zázrak proti Němcům.

„Samozřejmě se s ním pobavíme, ale vyšlo mu to a není důvod, aby nepracoval nebo začal hrát něco jiného,“ říká Jakub Dovalil.

„On ani nijak nevystupoval, když dal tři góly. Samozřejmě užil si oslavy a my si z něho teď děláme srandu. Je úplně v pohodě, nechodí s nosem nahoru, je to slušný kluk a popere se i s tím mediálním tlakem,“ dodává obránce Tomáš Kalas.

Kapitán českého týmu věří, že si flegmatik Kliment z hattricku proti Srbsku nic dělat nebude a může znovu působit obráncům problémy tak, jako to dělá s podobným charakterem David Lafata v seniorském výběru.

Ostatně i jejich vztah ke vstřeleným gólům je podobný. V případě Klimenta je tohle třeba vzpomínka na první hattrick v seniorských soutěžích, který dal před rokem a půl ve druhém kole poháru.

„Vybavilo se mi to. Bylo to proti diviznímu týmu, to se snad ani nedá počítat,“ usmívá se Kliment.

 

Důležitá zpráva pro fanoušky lvíčat!!!Prosíme všechny fanoušky, aby se na stadion i přímo na své místo na tribuně...

Posted by Česká fotbalová reprezentace on 23. červen 2015

Teď se bude rozhodně počítat každý gól a Kliment jako jediná možná útočná volba, bude moci nejen trenéru Dovalilovi splatit hodiny strávené v autě v kolonách při cestách na jeho zápasy na Vysočinu.

„Jihlava hraje v pátek a D1 byla vždycky zasekaná, takže jsme strávili na cestě hodně času,“ potvrzuje Jakub Dovalil.

Utkání Česko - Německo začíná stejně jako souběžně hraný duel Dánsko - Srbsko ve 20 hodin a 45 minut a celý ho můžete poslouchat na internetovém streamu Český rozhlas sport na webu zprávy.rozhlas.cz, případně v mobilní aplikaci iRadio.

Martin Charvát, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme