V kvalifikaci pálil, teď sedí na lavičce. Nemám s tím problém, zůstává v klidu záložník Dočkal

Důležitými góly dostal českou reprezentaci do Francie, ale svou osobní premiéru na mistrovství Evropy stále vyhlíží. Nejlepší kvalifikační střelec národního týmu Bořek Dočkal seděl při pondělní porážce se Španělskem jen mezi náhradníky. V Saint Etienne, kam česká výprava dnes odletí a kde se zítra utká s Chorvaty, už by to rád změnil.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Záložník Bořek Dočkal (vlevo) a brankář Petr Čech po pátečním tréninku české fotbalové reprezentace ve francouzském Tours

Záložník Bořek Dočkal (vlevo) a brankář Petr Čech po pátečním tréninku české fotbalové reprezentace ve francouzském Tours | Zdroj: ČTK

„Byl to jeden zápas. To zatím není žádná situace, kterou bych měl kousat. Trenér to takhle vybral a já s tím nemám žádný problém. Ze tří přípravných zápasů jsem navíc odehrál necelý poločas. To pro mě také nebylo žádné velké plus,“ zůstává pozitivní Bořek Dočkal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Bořku Dočkalovi se v kvalifikaci dařilo, na první start na Euru ale stále čeká

Český středopolař může svou nulovou minutáž na Euru přičítat jednak zdravotním problémům, které před mistrovstvím Evropy měl, i defenzivní taktice, do které se Pavlu Vrbovi pro první zápas proti Španělsku nehodil. Ale i když bolest stále pociťuje, nijak zásadně ho prý neomezuje. A pro páteční duel s Chorvaty už se tak o místo na hřišti nahlas uchází.

„Nerad sleduji zápas z lavičky. Na hřišti hráč nervozitu nevnímá, ví, že vývoj může ovlivnit. Na lavičce držíte palce a jste nervózní. Mrzí to každého hráče. Každý by chtěl hrát, ale je nás tady dvacet. Většina z nás jsme zvyklí hrát v klubech, jinak bychom v reprezentaci nebyli. Ale tohle je výběr nejlepších a každý se musí podřídit,“ říká Bořek Dočkal.

Z českého tábora hlásí klid a žádnou paniku, na porážku se Španěly byl prý se spoluhráči připravený.

Slováci zdolali Rusko a slaví historickou výhru. Francie si zajistila postup

Číst článek

„Pro nás se nic tak zásadního nemění. My víme, že máme dva zápasy k tomu, abychom to uhráli. Věřím, že pro nás to bude každý další zápas jenom lepší. Navíc by v příštím utkání měla být větší šance dostat se do útočné fáze,“ těší se Dočkal.

O větší útočení se čeští reprezentanti mohou pokusit v pátek od 18 hodin proti silnému Chorvatsku.

Jan Kaliba, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme