V Neapoli bude hrát Sparta poprvé, i přesto tam Lavička a spol. potkají starého známého

Fotbal se v Neapoli probírá hodně do detailu. Na Spartu, která bude ve čtvrtek večer prvním soupeřem jihoitalského týmu v Evropské lize, se ale při půlhodinovém setkání s koučem Neapole nikdo z místních novinářů ani jednou nezeptal. Zato Rafael Benítez sám od sebe zmínil českého mistra několikrát, loňské setkání se Spartou mu evidentně v paměti utkvělo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rafael Benítez (druhý zprava) označil na tiskové konferenci Spartu za historicky nejúspěšnější český tým

Rafael Benítez (druhý zprava) označil na tiskové konferenci Spartu za historicky nejúspěšnější český tým | Foto: Jan Kaliba | Zdroj: Český rozhlas

"Soupeře a způsob hry je potřeba brát v potaz. V úterý jsme si Neapol pustili na videu a měli jsme taktický trénink na hřišti, kde jsme si vyzkoušeli věci, které máme v úmyslu ve čtvrtek hrát.“

Vítězslav Lavička měl tuhle část přípravy tentokrát trochu usnadněnou. Neapol totiž už více než rok ukazuje fotbalovou tvář, kterou jí dal Španěl Rafael Benítez. Sparťanský starý známý, jenž loni v únoru vedl proti pražskému týmu anglickou Chelsea.

Přehrát

00:00 / 00:00

Sparťané se v Evropské lize opět střetnou s týmem, který vede španělský trenér Rafael Benítez

„Zkušenost s Rafou Benítezem díky jeho účinkování v Chelsea máme. Jeho rozestavení bylo stejné, jako nyní praktikuje v Neapoli. I způsob hry byl velmi podobný,“ srovnával sparťanský kouč.

Jenom hráče, se kterými letos vyrukuje na českého mistra, má Rafael Benítez jiné. Zato v kádru Sparty je stále ještě osm fotbalistů, kteří proti Benítezově Chelsea loni v únoru nastoupili v odvetě prvního kola vyřazovací části Evropské ligy a měli pozdějšího vítěze soutěže na lopatě.

Benítez si dobře pamatuje, jak horké chvilky tehdy na Stamford Bridge zažíval, a teď na to italské novináře rád upozornil, aby se ve čtvrtek večer nedivili, kdyby měla Neapol se Spartou potíže.

Duel se Spartou je pro nás extrémně důležitý, vzkazuje Benitéz z tréninkové pevnosti Neapole

Číst článek

„Bylo to tenkrát velmi těžké utkání, protože Sparta hrála skvěle takticky. A jelikož má stejného trenéra a zůstalo i hodně hráčů, nemyslím, že by to teď mělo být jiné,“ dumal.

„Čekám, že to pro nás bude složité po taktické stránce vyzrát na Spartu a její velmi kompaktní, disciplinované a soudržné mužstvo. Zároveň je to tým fotbalový, technicky zdatný a umí být nebezpečný v zakončení, co si pamatuju, takže jsem zvědavý, jaký zápas to proti Spartě bude tentokrát,“ doplnil Benítez.

Vacek dostal v Neapoli první červenou

Jaký by to měl být v ideálním případě zápas, o tom mají své a dost odlišné představy i sparťané a návod, jak se na prostředí stadionu San Paolo a zdejší tým připravit, může svým spoluhráčům dát Kamil Vacek.

Sedmadvacetiletý záložník sice se Spartou nezažil duely proti Benítezově Chelsea, zato ze zápasů italské ligy tuší, jak se na Neapol doma musí, i když poslední utkání, které tam za Chievo Verona odehrál, pro něj nedopadlo příliš růžově, ale červeně.

„Byla to moje jediná červená, kterou jsem zatím dostal. Nevzpomínám na to příjemně, ale vím, že jsme v Neapoli tenkrát hráli dobrý zápas. Doufám, že na to teď dokážeme se Spartou navázat, když budeme dobře zkonsolidovaní a nebudeme je pouštět do brejků, ve kterých jsou hrozně silní,“ uvedl technický fotbalista.

Jestli se Vackovo přání splní, zjistíme ve čtvrtek od 9.05 hod. A vy můžete zjišťovat s námi v přímém přenosu celého zápasu, který odvysílá Český rozhlas Sport na webu zpravy.rozhlas.cz nebo v mobilních aplikacích. Druhý poločas pak nabídneme na Radiožurnálu živě celý.

Jan Kaliba, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme