V Německu zemřela nejznámější chobotnice světa Paul

Německý fotbalový tým se bude muset napříště obejít bez předpovědí chobotnice Paula. Živočich, jehož sláva byla srovnatelná se slávou největších fotbalových hvězd, v Oberhausenu zemřel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Chobotnice Paul.

Chobotnice Paul. | Zdroj: ČTK

Paulovy věštecké schopnosti během šampionátu v Jihoafrické republice byly stoprocentní. Kromě zápasů německého týmu neomylně určil vítěze semifinále a ani v případě vítězství Španělů se nemýlil.

O vítězi rozhodovalo, zda si Paul vybere jídlo z plastové nádoby označené vlajkou daného týmu. Neomylné předpovědi získaly Paulovi celosvětový věhlas a do Oberhausenu přicházely další a další žádosti o hlavonožcovu věštbu.

Paul si však poslední měsíce užíval zaslouženého odpočinku. Jeho smrt mnohé v Německu zarmoutila, sázkaři se naopak radují, že se do hry vrátí moment překvapení.

Klára Stejskalová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme