V nominaci na Norsko není žádný nováček, vracejí se Kalas a Pudil

V osmnáctičlenné nominaci české fotbalové reprezentace na zápas kvalifikace mistrovství světa s Norskem a následný přípravný duel s Dánskem není žádný úplný nováček. Vracejí se uzdravení obránci Tomáš Kalas a Daniel Pudil, v týmu zůstal záložník Lukáš Droppa. Trenér Karel Jarolím nominaci ještě do konce týdne doplní o pět hráčů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká reprezentace pod novým trenérem Karlem Jarolímem stále nevstřelila soutěžní gól

Česká reprezentace pod novým trenérem Karlem Jarolímem stále nevstřelila soutěžní gól | Zdroj: Reuters

„Máme tam ještě nějaká okénka. Nechali jsme si prostor, protože někteří hráči nejsou úplně zdravotně v pořádku a ještě nějaké zápasy odehrají. Nominace není úplná, ještě ji doplníme,“ řekl na tiskové konferenci Jarolím. „Týká se to útočníků, středových hráčů a křídel,“ dodal.

Duel s Norskem se uskuteční 11. listopadu v Edenu a pro český tým bude naprosto klíčový. V úvodních třech zápasech kvalifikační skupiny získali Jarolímovi svěřenci jen dva body po domácích bezbrankových remízách se Severním Irskem a Ázerbájdžánem a prohře 0:3 v Německu a k oživení postupových šancí nutně potřebují zvítězit.

Na vedoucí Německo ztrácí český výběr sedm a na druhý Ázerbájdžán pět bodů. Přímo na šampionát do Ruska projdou jen vítězové kvalifikačních skupin, osm z devíti týmů na druhých místech pak čeká baráž.

Přípravné utkání s Dánskem je na programu 15. listopadu v Mladé Boleslavi. Jarolímovi stále chybí klíčový záložník Vladimír Darida z Herthy Berlín, který se zotavuje po zranění.

Mimo hru jsou i Jakub Rada, Lukáš Pokorný, Martin Frýdek, Josef Šural, brankář Jaroslav Drobný či Tomáš Rosický, jenž stále neoznámil, zda bude pokračovat v reprezentační kariéře. Zdravotní problémy trápily i Václava Kadlece, který je zatím mezi náhradníky.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme