V nominaci na Skotsko a Švédsko chybějí zranění Čech i Rosický, šanci dostal Rada

Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba oznámil nominaci na březnové přípravné zápasy proti Skotsku a ve Švédsku. Mezi dvaceti nominovanými je jeden nováček, kvůli zranění chybějí dvě největší opory, kapitán Tomáš Rosický a brankář Petr Čech, tři hráči z české ligy ještě budou doplněni. Zápasy budou pro národní tým poslední prověrkou před závěrečnou přípravou na Euro.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalová reprezentace, Pavel Vrba

Fotbalová reprezentace, Pavel Vrba | Foto: Filip Jandourek

Pavel Vrba musel pro přípravné zápasy se Skotskem a Švédskem oželet tři hráče s nejvyšším počtem reprezentačních startů - obě opory z Arsenalu Petra Čecha s Tomášem Rosickým a také záložníka Jaroslava Plašila z Bordeuax. Kvůli zdravotním problémům nemohl český kouč povolat ani dalšího středopolaře Davida Pavelku z turecké Kasimpasy.

Reprezentační kouč tak na zápasy 25. a 29. března nominoval například brankáře Hrušku z Příbrami. Brankářskou jedničkou bude Tomáš Vaclík. Premiérový start by si mohl připsat další gólman Tomáš Koubek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér fotbalové reprezentace Pavel Vrba oznámil nominaci na březnové přípravné zápasy proti Skotsku a ve Švédsku. Na TK byl Jan Kaliba

Největší problémy řešil Vrba se složením zálohy. A rozhodl se poprvé v kariéře pozvat na sraz národního A týmu Jakuba Radu z Mladé Boleslavi.

„Teď nám vlastně vypadl Plašil, vypadl nám Rosický i Pavelka, takže z tohoto pohledu je ten post hodně otevřený. A i na základě těchto zranění jsem se rozhodl dát Jakubovi šanci. Uvidíme, jak ji zvládne, má výbornou kopací techniku, je to levák, což je také výhoda ve středu pole. Sázím na hráče, kteří chtějí udělat něco navíc, mně se to líbí, a proto jsou vybíraní."

Klid na rozehrání po zranění dostal David Lafata, mezi útočníky tak jsou Tomáš Necid s Matějem Vydrou a chybí slávista Milan Škoda. Ten to ještě může změnit v nedělním derby, po kterém se nominace rozšíří o tři další hráče, ale zřejmě spíš o stopera a dva záložníky.

Kouč Pavel Vrba při nominaci také promluvil o zdravotním stavu Tomáše Rosického. Má prý radost z jeho rychlého léčení. Start Rosického na červnovém evropském šampionátu se zdá být reálný.

„S Tomášem jsem mluvil minulý týden a sám je překvapený, že to probíhá dobře. Naděje je větší a větší. Běhá už dokonce i s míčem, takže jeho zdravotní stav se zlepšuje a doufám, že v dubnu se už zapojí i do nějakých zápasů, které Arsenal bude hrát. Musí mít zápasovou zátěž, aby se vůbec mohlo uvažovat o jeho nominaci,“ dodal Vrba.

Čeští fotbalisté nastoupí proti Skotsku příští týden ve čtvrtek v Praze na Letné a v úterý po Velikonocích ve Švédsku.

Poté se národní tým sejde až v závěru května, kdy začne finální příprava na Euro ve Francii. Soustředění bude v rakouském Seefeldu, kde odehrají dva přípravné zápasy, a poté se ještě v generálce na šampionát představí v jednom domácím utkání.

Jan Kaliba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme