V Plzni plánují oslavy, pohár pro mistra ligy ale o víkendu ještě nedostanou

K definitivě dalšího mistrovského titulu chybí Viktorii Plzeň jediný bod. Získat ho může před vlastními fanoušky v souboji s beznadějně posledním Baníkem Ostrava. Pravděpodobnost, že se něco pokazí a na oslavy nedojde, je sice malá, ale přesto existuje. I proto se ve Štruncových sadech o mistrovských oslavách téměř nemluví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeňské oslavy mohou propuknout už v sobotu, na pohár si ale Viktoria bude muset počkat

Plzeňské oslavy mohou propuknout už v sobotu, na pohár si ale Viktoria bude muset počkat | Zdroj: ČTK

„Z úcty k soupeři a pocitu nezakřiknutí sportovního štěstí nechceme naše přípravy komentovat. Ale myslím, že fanoušci, kteří sledovali naše loňské tažení za titulem, si mohou udělat obrázek, jak by to tu po zápase v nejlepším možném případě mohlo dopadnout,“ nechce přípravy příliš komentovat tiskový mluvčí Viktorie Pavel Pillár.

Přehrát

00:00 / 00:00

Plzeňské přípravy na sobotní zápas sleduje zpravodaj ČRo Jan Markup

Proti beznadějně poslednímu Baníku ale stačí získat jediný bod, a tak se Viktoria na mistrovské oslavy pochopitelně připravila. Mistrovská trička, čepice, transparenty i pódium přímo na hřišti - to všechno fanoušci po zápase s Baníkem uvidí, pokud Západočeši utkání zvládnou.

„Ještě není dobojováno. I když nám stačí bod, tak chceme vyhrát a užít si mistrovské oslavy,“ nechce nic zakřiknout ani kapitán a jistota zadních řad Viktorie Roman Hubník.

Pokud na oslavy dojde, proběhnou jen na hrací ploše stadionu ve Štruncových sadech. Žádné náměstí ani nic podobného Viktoria neplánuje.

„Ihned po utkání na Spartě jsme se informovali, jaké jsou alternativy závěru sezony. Bylo nám řečeno, že i v případě zisku titulu dřív by se nám pohár předával nejdřív po posledním domácím zápase. To znamená po 29. kole s Jabloncem,“ vysvětluje Pavel Pillár.

Disciplinárka zahájila řízení s Limberským kvůli vulgárnímu gestu

Číst článek

Pokud Viktoriáni Baník porazí, opět přepíší klubovou historii - poprvé obhájí mistrovský titul. Zajímavé je, že i v případě vůbec prvního titulu v roce 2011 Západočechům „asistovali“ hráči ostravského Baníku.

„Trošku mě mrzí, že když vyhrajeme, tak Baník spadne, ale to už je minulost,“ posteskl si plzeňský obránce Jan Baránek, který v Baníku působil. „Myslím, že svázaní nebudeme. To už bychom spíš měli být svázaní v minulých kolech a ne teď, když nám stačí za 4 zápasy udělat bod,“ věří.

Jan Markup, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme