V Řecku kvůli násilí na stadionech přerušili fotbalovou ligu, už potřetí v sezoně

Nejvyšší řeckou fotbalovou soutěž do odvolání přerušili. Můžou za to fanoušci, kteří rozpoutali násilnosti při nedělním utkání Olympiakosu s Panathinaikosem. V úterý pak následovala bitka funkcionářů obou klubů při zasedání vedení ligy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po derby Panathinaikosu s Olympiakosem přerušili v Řecku fotbalovou ligu kvůli řádění fanoušků

Po derby Panathinaikosu s Olympiakosem přerušili v Řecku fotbalovou ligu kvůli řádění fanoušků | Zdroj: Reuters

„V derby vtrhli fanoušci přímo na stadion a házeli světlice a rozbušky. Podle řecké fotbalové federace za to mohli fanoušci Panathinaikosu,“ popisuje situaci v Řecku spolupracovnice Českého rozhlasu Soňa Dorňáková-Stamu.

Ligu v Řecku přerušili v letošní sezoně už potřetí. Než se soutěž opět rozběhne, musí se přijmout taková opatření, která zajistí při příštích zápasech klid.

Přehrát

00:00 / 00:00

V Řecku má fotbal pauzu kvůli řádění fanoušků při derby Panathinaikosu s Olympiakosem a následné bitce funkcionářů při zasedání vedení ligy

„Zatím požaduje náměstek ministra sportu Kontonis, aby se tři měsíce nehrálo derby. Požaduje, aby začal platit elektronický lístek, aby byly umístěny turnikety na stadionech. A hlavně, aby elektronické lístky byly na konkrétní jména,“ vysvětluje Soňa Dorňáková-Stamu.

„Dále Kontonis žádá umístění kamer na stadionech, aby se v případě výtržností dali výtržníci určit a potrestat.“

Čeká se ale ještě na rozhodnutí řeckého premiéra Alexise Tsiprase, který by se měl k celé situaci vyjádřit. Pak se rozhodne, jestli bude dočasné pozastavení soutěže dál prodlouženo.

Vojtěch Bureš, Soňa Dorňáková - Stamu Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme