V reprezentaci tvoří hráči Plzně a Sparty úspěšný tým, teď budou soupeři

Společně táhnou reprezentaci za postupem na mistrovství Evropy, večer se ale fotbalisté Plzně a Sparty postaví proti sobě. V Synot lize se bude hrát šlágr celého podzimu, a tak musí kamarádství stranou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bořek Dočkal slaví s Kadeřábkem kvalifikační gól

Bořek Dočkal slaví s Kadeřábkem kvalifikační gól | Zdroj: Reuters

Senzační výhru nad Nizozemskem vystřelil plzeňský Václav Pilař, sparťan Bořek Dočkal se trefil v každém ze tří vítězných kvalifikačních zápasů a společně tvoří hráči obou rivalů skoro polovinu současného národního týmu.

„V reprezentaci jsme jeden tým a táhneme za jeden provaz. Máme jasný cíl a za tím všichni jdeme. Teď máme taky každý svůj cíl a určitě ho budeme chtít naplnit. Budeme proti sobě stát jako soupeři,“ říká sparťanský záložník Ladislav Krejčí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Všechno, co jsme spolu zažili v reprezentaci, jde stranou, říká před zápasem se Spartou plzeňský obránce Limberský

Spolu s plzeňským levým obráncem Davidem Limberským jsou v národním výběru sehraná dvojka. A jakoby měli secvičené i odpovědi na otázku týkající se souboje reprezentačních parťáků.

„Tohle je klubová úroveň a osobně to hodně odděluju. Takže všechno, co jsme spolu zažili v reprezentaci, jde stranou a soustředíme se pouze na to, aby Plzeň byla úspěšná. To, co bylo v národku, nás momentálně nezajímá,“ říká David Limberský.

A nemohl by naopak případně příliš vyhecovaný zápas narušit reprezentační magii? Útočník Sparty i národního týmu David Lafata věří, že ne.

Ve šlágru podzimu nastoupí vytížená Sparta proti odpočinuté Plzni

Číst článek

„Na to máme dost rozumu. Na hřišti chce každý vyhrát, ale po zápase si v klidu podáme ruce a můžeme se spolu dál bavit. V tom nevidím problém,“ tvrdí kapitán Sparty.

Souboj reprezentantů, to je jen jeden z mnoha motivů očekávaného duelu Plzeň-Sparta. Celý vám ho zprostředkujeme od čtvrt na devět večer na Radiožurnálu i internetovém Českém rozhlasu Sport na webu zprávy.rozhlas.cz a v mobilní aplikaci iRadio.

Jan Suchan, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme