V severočeském derby se rozhodne o vítězi Poháru FAČR, favoritem je Jablonec

Ve finále Poháru Fotbalové asociace České republiky se střetnou severočeští rivalové - Jablonec a Liberec. Oba týmy vstoupí do zápasu hraného na neutrální půdě v Mladé Boleslavi v rozdílném rozpoložení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bude se jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý radovat i po finále Poháru FAČR?

Bude se jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý radovat i po finále Poháru FAČR? | Zdroj: ČTK

Slovan se sice v poháru probil až pod vrchol, v lize jsou ale jeho výkony velkým zklamáním. Naopak Baumit skončil v ligové tabulce třetí a účast v evropských pohárech si s předstihem zajistil.

„První úkol jsme splnili, postoupili jsme do evropských pohárů. Chceme ale získat trofej, která se předává na hřišti a byla by to pro nás všechny odměna,“ říká Jaroslav Šilhavý.

Přehrát

00:00 / 00:00

V severočeském derby se rozhodne o vítězi Poháru FAČR, Jablonec je v utkání s Libercem favoritem

V cestě za pohárovým triumfem překáží už jen Liberec - mužstvo, které v ligové tabulce ztrácí na Jablonec propastných 31 bodů.

V obou vzájemných duelech padlo a ještě před dvěma týdny bojovalo v Synot lize o udržení. Tahle fakta postačí k tomu, aby i do této chvíle nezasvěcený fanoušek poznal, kdo je v pohárovém finále favoritem.

„Samozřejmě po vydařené sezoně tak můžeme působit, ale na hřišti bude Liberec enormně motivovaný k tomu, aby se dostal do pohárů,“ ví moc dobře jablonecký kapitán Tomáš Hubschman o až paradoxní sezoně Slovanu.

O té se mluví jako o nejhorší v klubové historii. Jenže pokud byl pro příznivce Liberce ještě nedávno pád do druhé ligy reálnou hrozbou, díky účasti ve finále poháru teď tyhle pocity rychle vystřídala naděje, že se pod Ještědem znovu může hrát předkolo Evropské ligy.

„Za tu sezonu si Evropu ani nezasloužíme. Chybí nám ale poslední krůček a budeme chtít vyhrát. Neříkám, že by sezona byla pak dobrá, ale byla by poučná a zase by byla chuť do další práce,“ podotýká liberecký záložník David Pavelka.

Na předzápasovou tiskovou konferenci v Liberci dorazil spolu s trenérem Davidem Vavruškou. Oba působili skromně, nezapomněli vyzdvihnout kvality Jablonce a vědomi si rozdílné formy obou celků šetřili s příliš sebevědomými prohlášeními.

„Věřím, že jsme schopni soupeře potrápit. Je to jeden zápas a bude to jiné utkání, než bylo to ligové. Je to specifické, hraje se finále, to je úplně něco jiného,“ dodává liberecký kouč David Vavruška.

Finále poháru fotbalové asociace začne na stadionu v Mladé Boleslavi zítra v 18 hodin. Na Radiožurnálu nabídneme reportážní vstupy, celý duel můžete poslouchat na streamu Český rozhas Sport nebo v mobilní aplikaci iRadio.

Vojtěch Bureš, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme