V útoku to boleslavským fotbalistům padá od startu sezony. Teď se zvedá i obrana

Už čtyřiadvacet branek, nejvíce ze všech prvoligových klubů, nastříleli v podzimní části Synot ligy fotbalisté Mladé Boleslavi. Střelecké choutky Středočechů v devátém kole odnesla Příbram, která si z Městského stadionu odvezla porážku 0:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mladoboleslavští fotbalisté na umělém trávníku ve Strömsgodsetu dva potřebné góly nedali

Mladoboleslavští fotbalisté na umělém trávníku ve Strömsgodsetu dva potřebné góly nedali | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

Asi nejsmutnějším mužem po závěrečném hvizdu rozhodčího Radka Příhody byl příbramský gólman Aleš Hruška. V loňské sezóně právě v Mladé Boleslavi hostoval.

„Kluci vyhráli párkrát po sobě. Jde na nich vidět lehkost a chuť do fotbalu. Dobrý výsledek by pro nás byl i 0:0,“ přiznal.

Přehrát

00:00 / 00:00

Branky dáváme, ale bereme vše s pokorou. Víme, že v lize patříme mezi nejhorší v inkasovaných, uklidňuje mladoboleslavskou euforii Lukáš Magera

Za předvedený výkon by si ale Příbramští body nezasloužili. Ofenzívní smršti domácích čelit nedokázali, napak Boleslavští si zápas užívali a potvrdili, že od startu podzimní části nejvyšší soutěžen se prezentují odlišným herním stylem.

„Snažíme se hrát po zemi a dostávat se do vyložených šancí, a to se nám daří. Dáváme hodně branek. Musím pochválit všechny, i náhradníky,“ těšil týmový výkon mužstva jeho kapitána Lukáše Mageru.

Střelec jedné ze čtyř branek se ale brání případné euforii, která by mohla zasáhnout kabinu. „Nějakou dobu už víme, že patříme mezi nejlépe střílející mužstva. Bereme ale vše s pokorou, protože víme, že patříme mezi nejhorší i v inkasovaných,“ zdůraznil Magera.

Právě mladoboleslavská defenzíva byla terčem kritiky. O posledních zápasech, výhře v Jablonci a doma nad Příbramí, to ovšem už neplatí.

„Úvodní duely nám moc výsledkově nevyšly. Dopředu jsme silní, dozadu to ale nebylo ono. Byly tam různé chyby, obrana se točila. Teď už si vše sedlo. Jsme rádi, že jsme utkání zvládli s nulou,“ říká boleslavský obránce Ondřej Kúdela.

Mrzet Kudelu může snad jen nízká návštěva. Duel s Příbramí přilákal pouhé tři tisícovky fotbalových fanoušků.

Pavel Petr, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme