V zahraničí to nevyšlo, ale třeba se tam vrátím, doufá středopolař Mašek z Bohemians 1905

V pátém kole ePojisteni.cz ligy se prvního tříbodového zisku v tomto ročníku dočkali fotbalisté Bohemians a díky tomu opustili sestupové příčky. Vítězný gól dal na stadionu v Ďolíčku proti Jablonci Dominik Mašek, který posílil Klokany teprve v úterý a hned dostal od kouče Koubka důvěru v základní sestavě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Mašek (vlevo) v souboji s Tomášem Hübschmanem

Dominik Mašek (vlevo) v souboji s Tomášem Hübschmanem

Přestože je Dominiku Maškovi 21 let a proti Jablonci nastoupil v zelenobílém dresu poprvé a hned vstřelil svůj premiérový ligový gól, pozorný fotbalový fanoušek už jeho jméno zná. A to delší dobu.

Před pěti lety debutoval v dresu Příbrami a stal se nejmladším fotbalistou, který kdy v nejvyšší tuzemské soutěži nastoupil – tehdy mu bylo 15 let a 322 dní. Po štaci v Hamburku, kde se ovšem až do A týmu neprosadil, odešel loni v létě do Nizozemska, kde ale také nedostával tolik prostoru a to z mnoha důvodů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Myslím, že přestup do Bohemky je pro mojí kariéru pozitivním krokem, myslí si fotbalista Dominik Mašek

„Měnili se tam trenéři a často jsem byl zraněný. Nevyvrbilo se to tak, jak jsem si představoval. Na ty důvody se nechci vymlouvat, ale teďka jsem zpátky a soustředím se jenom na Bohemku.

„Myslím, že to byl v mé kariéře pozitivní krok, protože to tady můžu znovu našlápnout. Nikde není napsáno, že se nemůžu do zahraničí za dva tři roky podívat znova,“ vysvětluje ofenzivní střední záložník, kdysi považovaný za jeden z největších českých talentů.

Že zamířil právě do Ďolíčku, možná mnohé překvapilo, ale důležitou roli sehrála osoba trenéra Miroslava Koubka, pod kterým nastupoval už za reprezentační devatenáctku.

„S trenérem jsem se bavil hned první den. Ptal se mě na můj zdravotní a kondiční stav, říkal jsem mu, že je všechno v pohodě, takže se to takhle vyvrbilo.“

Fotbalová Plzeň potvrdila přestupy Koláře a Rajtorala, odcházejí do tureckého Gaziantepsporu

Číst článek

Nakonec to dopadlo tak, že ho po třech plnohodnotných trénincích a jednom předzápasovém kouč zařadil rovnou do základní sestavy. Mašek se mu odvděčil tím nejlepším způsobem.

„Den před zápasem jsem přemýšlel o tom, že bych se hned mohl prezentovat gólem. A naštěstí se to povedlo,“ těší hráče pražských Bohemians.

Teď i jemu přijde vhod reprezentační přestávka, aby se více sžil s týmem a dozařídil si veškeré potřebné věci. I když v nominaci Vítězslava Lavičky výběru do 21 let, kam i Mašek ještě spadá, je totiž ještě jedno volné místo na soupisce.

„Ať Víťa posoudí, jestli by to bylo takhle narychlo vhodné. Je to téma pro něj a já na to nedokážu odpověď,“ uzavírá Miroslav Koubek, mimo jiné i asistent kouče Jarolíma u seniorské reprezentace.

Jakub Kanta, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme