Václav Pilař si na podzim už nezahraje, musel na operaci s kolenem

Fotbalisté Plzně se budou muset minimálně do konce podzimu obejít bez Václava Pilaře. Reprezentační záložník musel na operaci s kolenem, kvůli kterému vynechal i téměř celou přípravu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Václav Pilař (v bílém) bojuje s Gunnarssonem z Islandu v kvalifikačním utkání o ME 2016

Václav Pilař (v bílém) bojuje s Gunnarssonem z Islandu v kvalifikačním utkání o ME 2016 | Zdroj: Reuters

„Vašek se s bolestí kolene potýkal delší dobu, nakonec bylo po konzultaci s lékaři i samotným hráčem přistoupeno k operačnímu zákroku," řekl tiskový mluvčí klubu Pavel Pillár.

„Lékaři řešili problém s namáhanou chrupavkou. Doba léčení je odhadována na několik měsíců, s největší pravděpodobností nebude Vašek týmu k dispozici v průběhu celého podzimu. Naplno by se měl do tréninku Viktorie zapojit až na startu zimní přípravy," dodal.

Šestadvacetiletý krajní záložník patří ke klíčovým oporám Plzně. Za sebou má i zahraniční angažmá ve Wolfsburgu a Freiburgu, ta mu však nevyšla i kvůli přetrženým vazům v koleně. Ty jsou nyní v pořádku, koleno však při zátěži v tréninku otékalo, proto musel podstoupit další operaci.

„Strašně mě mrzí, že po mistrovské sezoně mě čeká další pauza. Štěstím v neštěstí je, že drží křížový vaz, ale na mé aktuální situaci to nic nemění. Chtěl jsem Viktorce pomoci do pohárů, opět si zahrát na evropských stadionech a také být u závěru reprezentační kvalifikace na Euro. Bude ze mě alespoň největší fanoušek, klukům v Plzni i v nároďáku budu držet palce," prohlásil Pilař.

Plzeň by se s Pilařovou absencí měla vyrovnat. Na jeho pozici nyní nastupuje ve formě hrající Jan Kovařík, připraven je Egon Vůch, nalevo mohou nastupovat i Milan Petržela či Jan Kopic.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme