Václava Kadlece můžeme v budoucnu opět prodat, přiznává Sparta

Fotbalista Václav Kadlec se vrací do Sparty. Pražský klub ho vykoupil z dánského Midtjyllandu a zaplatil za něj rekordní částku. Podle dánských médií za Kadlece pražský klub zaplatil 73 milionů korun, což odpovídá náznakům šéfa Sparty, Daniela Křetinského, až o trojnásobku dosavadního maxima.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta potvrdila příchod Václava Kadlece

Sparta potvrdila příchod Václava Kadlece | Zdroj: ČTK

To, co nyní dala Sparta za jednoho hráče, je více než sezónní rozpočet přibližně poloviny týmů v nejvyšší české lize. Je tedy otázkou, jestli se Spartě může tato investice vrátit.

„Pokud jsme investovali velké peníze do Vaška, který je stále ještě mladým hráčem, tak nikde není psáno, že ho v budoucnu za stejné nebo větší nemůžeme prodat do zahraničí znovu. Nesouvisí to tedy nijak s českým prostředím, nepohybujeme se pouze na českém fotbalovém trhu. Sparta je aktivní i v Evropě a evropských soutěžích, takže nemůžeme uvažovat čistě v měřítku domácí soutěže,“ vysvětluje generální manažer Sparty Adam Kotalík.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalista Václav Kadlec se vrátil do Sparty. Pražský klub za něj zaplatil rekordní částku

Kotalíkova víra, že se Kadlecův nákup zhodnotí, je tedy opřená hlavně o účast v evropských soutěžích, ideálně štědré Lize Mistrů, ze které získá klub peníze a hráč svou cenu.

Podle slov agenta Zdeňka Nehody je to reálná úvaha a při ideálních podmínkách takový fotbalista stále může odejít do zahraničí i za dvojnásobek současného nákupu.

„Sparta samozřejmě riskuje, že se nechytí nebo že o něj nebude zájem. Já to ale nepředpokládám, protože jeho výkonost je kvalitní a je to mladý hráč. Sparta jde trošičku do risku, ale myslím, že ho časem zhodnotí ještě daleko víc,“ říká Zdeněk Nehoda.

Ve Spartě se sejdou dva Kadlecové. Hlavně, aby nám to klapalo, přeje si Michal Kadlec

Číst článek

Osobní přítomnost Daniela Křetinského při nedávném představení příchodu Tomáše Rosického ale nabízí ještě jednu variantu nahlížení na Kadlecův přestup, kterou zmiňuje fotbalový publicista Petr Nosálek.

„V případě Kadlece si myslím, že si pan Křetínský opravdu spíše plní své sny. Jednak návratem Rosického, jednak návratem Kadlece. Myslím, že je to snaha Sparty posílit, než aby ho chtěli prodat za lepší peníze,“ hodnotí Petr Nosálek.

Na letenském trávníku si může Kadlec znovu zahrát už v neděli, ale to na sobě bude mít dres národního týmu v kvalifikačním utkání o mistrovství světa.

Martin Charvát, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme