Valencie chce zúročit formu a porazit v LM Manchester United

Nejsledovanější utkání středečního programu druhého kola Champions League bude bezpochyby střetnutí dosud vedoucího celku španělské Primera Division Valencie a předloňského finalisty milionářské soutěže Manchesteru United.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liga mistrů

Liga mistrů | Foto: UEFA

Fotbalový fanoušek by asi označil za favorita utkání mezi Valencií a Manchesterem United anglický celek, jenže skutečnost může být trošku jiná a důvodů je hned několik.

V první řadě výtečná forma Valencie, která si skvěle poradila se situací, kdy z týmu odešli před sezonou dva vynikající hráči a španělští reprezentanti David Villa a David Silva. To ale celek z východního pobřeží Pyrenejského poloostrova nijak zvlášť nepoznamenalo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Valencie chce zúročit formu a porazit ve fotbalové LM Manchester United

Důkazem toho je jeho první místo ve španělské nejvyšší soutěži, které vévodí po pěti úvodních kolech. Jedinou bodovou ztrátu zaznamenali svěřenci trenéra Unaie Emeryho s Atléticem Madrid, se kterým remizovali. A její vynikající formu potvrzuje i výsledek z úvodního kola Ligy mistrů. Tureckého mistra Bursaspor porazila na jeho hřišti 4:0.

Jenže, když se podíváme na vzájemné zápasy s Manchesterem United v Lize mistrů, nedokázal španělský klub Reds ani jednou porazit. Ze čtyř zápasů jeden prohrál a tři skončily remízou.

Manchester ale trápí zranění a to zrovna u hráčů, kteří by se trenéru Alexu Fergusonovi nejvíce hodili. V prvním kole Ligy mistrů se v utkání s Glasgow Rangers zranil Luis Antonio Valencia, který bude se zlomeným kotníkem mimo hru delší dobu. Na marodku týmu se přidala i hvězda Red Devils Ryan Giggs.

Největší ránou je ovšem pro tým absence nejlepšího hráče Premiere league za loňský rok Waynea Rooneyho. V ligovém zápase proti Boltonu odkulhal po hodině hry z trávníku a manažeru Ferguson s ním nebude moct počítat až tři týdny.

Zvláště když Manchester není v nejlepší pohodě. V domácí soutěži ještě nevyhrál na hřišti soupeře. S Fulhamem, Evertonem i v neděli s Boltonem pouze remizoval a díky tomu na vedoucí Chelsea ztrácí tři body. Tak kdy jindy tuto nepříznivou sérii prolomit, než právě proti Valencii?

Zápas začíná ve Valencii, stejně jako šest dalších utkání druhého kola Ligy mistrů ve 20:45. Pouze Rubin Kazaň s Barcelonou zahájí svůj duel o dvě a čtvrt hodiny dříve, tedy v 18:30.

Liga mistrů – 2. kolo základních skupin (20:45 hod):

Skupina A:
Tottenham – Twente Enschede
Inter Milán – Werder Brémy

Skupina B:
Hapoel Tel Aviv – Olympique Lyon
Schalke04 – Benfica Lisabon

Skupina C:
Valencia – Manchester United
Glasgow Rangers – Bursaspor

Skupina D:
Rubin Kazaň – Barcelona (18:30 hod)
Panathinaikos – FC Kodaň

Mirko Vasić, Štěpán Pokorný Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme