Van Kessel si musí zvyknout, říká Šilhavý. Drahá posila Slavie může skončit na střídačce

Fotbalová Slavia se ani po výměně trenéra zázračně nezměnila v tým, který soupeře válcuje. Jaroslav Šilhavý měl po svém příchodu z Dukly týden na přípravu a na jeho konci zažil s červenobílým kolektivem ligovou remízu 2:2 v Teplicích. Teď přemýšlí o tom, jestli posadit posilu za 35 milionů korun mezi náhradníky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaroslav Šilhavý vystřídal Gina van Kessela po hodině hry

Jaroslav Šilhavý vystřídal Gina van Kessela po hodině hry | Zdroj: ČTK

Jaroslav Šilhavý teď musí rozlišit, jestli křídelník Gino van Kessel není nadstandardní hlavně svou cenovkou. Při trenérově premiéře v Teplicích letní posila za 35 milionů korun připravila jednu ze šancí Škodovi, ale jinak dělala soupeřově obraně méně starostí než ostatní slávisti s útočnými úkoly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Gino van Kessel možná příští zápas začne na střídačce bez ohledu na cenu, zjistil reportér ČRo Jan Kaliba

První bod novému kouči vydřeli náhradníci - oba góly i asistence u nich si rozdělili Mešanović, Barák a Mihalík.

„Trenér mi říkal, že máme oživit hru a zkusit dát gól. Myslím, že mi to vyšlo. Poznali jsme nové trenéry a cvičili nový systém. Na první zápas to bylo dobré, takové fotbalovější,“ všiml si střelec druhého gólu Slavie Jaroslav Mihalík.

„Když se střídá, tak je hráč unavený nebo třeba nejsme spokojeni s jeho výkonem. Proto tam ti hráči z lavičky jdou, aby hru oživili. Když to takhle dopadne, je to příjemnější,“ může si Šilhavý blahopřát za své trenérské tahy během prvního zápasu ve Slavii.

Zároveň mu začíná vrtat hlavou, jestli je Gino van Kessel za tak velké peníze skutečným fotbalovým pokladem, anebo spíš danajským darem. Své spoluhráče zatím na hřišti nepřevyšuje, ale na druhé straně je poněkud luxus mít hráče za tolik milionů jen mezi náhradníky.

Bohemka v Ďolíčku třemi góly zničila Brno, Slavia po dramatickém závěru remízovala v Teplicích

Číst článek

„Když přijde hvězda za veliké peníze, očekáváte výkon. Možná si musí zvyknout. Hrál slovenskou ligu, kde sázel gól za gólem. Nechci snižovat kvality slovenské ligy, ale určitě je níž než ta naše,“ přemýšlí Jaroslav Šilhavý.

„Nebudu mít problém van Kessela vystřídat nebo nepostavit. Asi hru budeme směřovat k tomu, abychom byli úspěšní. Nehraje roli, jestli to bude s někým méně slavným nebo méně drahým,“ odpověděl na otázku Českého rozhlasu Jaroslav Šilhavý.

V praxi svou odvahu může ukázat příští týden, kdy bude Slavia nepovedený start do sezony napravovat proti dvěma těžkým soupeřům - v pondělí doma s Libercem a v neděli v derby proti Spartě.

Jan Kaliba, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme