Varnsdorf skončil v NFL druhý, nad jeho postupem do Synot ligy ale visí otazník

Po 29. kole známe nejlepší dvě mužstva Fotbalové národní ligy. Vítězem druhé nejvyšší domácí soutěže se stala Olomouc, druzí skončili fotbalisté Varnsdorfu. Ti ve včerejším utkání získali právě v duelu se Sigmou poslední potřebný bod za bezbrankovou remízu. Zatím ale není jisté, zda si klub z šestnáctitisícového města ve Šluknovském výběžku v příští sezoně skutečně zahraje v Synot lize. Nemá totiž potřebné zázemí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Varnsdorfu oslavují s diváky postup do první ligy

Fotbalisté Varnsdorfu oslavují s diváky postup do první ligy | Zdroj: ČTK

„Tihle kluci jsou vzácní v tom, že se nikdo nad nikoho nepovyšuje. Nikdo si o sobě nemyslí, že má na Real Madrid. Když si to někdy někdo myslel, tak tady skončil nebo se zase vrátil do reality. A to je ta největší devíza, že kluci znají své možnosti, zná jeden druhého,“ pochválil po zápase své svěřence trenér mužstva Zdenko Frťala.

Šampaňského, které už po zápase zkropilo hráče i varnsdorfský trávník, je prý dost, a jak naznačil záložník Matěj Kotiš, oslavy druhého místa budou dlouhé. „Rozhodlo to zdravé jádro. Jsem šťastný jako blecha. Myslím, že budeme slavit celý týden.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Fotbalisté Varnsdorfu skončili v NFL druzí. Zatím ale není jisté, zda si klub v příští sezoně zahraje v Synot lize Ve Varnsdorfu natáčel David Nyč

Na konci oslav ale může být zklamání a z postupových radovánek jen planý mejdan. Utkáním s Olomoucí se totiž stvrdil postup Severočechů "jen" po sportovní stránce. A to v tomto případě nestačí.

„Sportovně postupuje Varnsdorf a další dny a týdny ukážou, zda se to dá přeměnit v realitu. Každé mužstvo, které postoupí do ligy a nemá vlastní infrastrukturu potřebnou pro účast v lize, dostane na rok výjimku. Může hrát jinde, což by dneska pro Varnsdorf nebyl problém. Mohli by hrát na stadionu v Jablonci, kde jsme jim dali souhlas,“ říká předseda fotbalové asociace Miroslav Pelta.

„Ale samozřejmě tady je potřeba si říct, jestli ve městě velikosti, jako je Vansdorf, a s investičními náklady, kterých je potřeba na stadion, jestli je to reálné,“ dodává Pelta.

Připomíná, že tamní stadion nesplňuje prvoligové parametry, což by pro příští sezonu vyřešil zmíněný jablonecký azyl. Mezitím by ale muselo dojít k rekonstrukci varnsdorfského areálu tak, aby hned v následujících ročnících mohl tým odehrát domácí utkání na vlastním hřišti.

 

„Kluci si to zaslouží. My jsme bezejmenný manšaft, udělali jsme tady spoustu věcí a myslím, že celý region by si toho měl vážit a měl by nám pomoct,“ říká ředitel klubu Vlastimil Gabriel.

„Stadion už je narýsovaný, vyšel by na 100 milionů,“ dodává Gabriel, kterého v následujících dnech čekají v tomto směru klíčová jednání.

David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme