Ve fotbalové lize se dnes rozhodne o 'půlmistrovi'. Šanci mají fotbalisté Plzně a Sparty

Fotbaloví fanoušci dnes uvidí to „nejlepší“, co momentálně nejvyšší česká soutěž nabízí. Ve zbylých zápasech 15. kola se totiž představí všechny tři týmy, které na podzim nastupují v Evropské lize. Jako první to budou úřadující mistři z Plzně, kteří se od 17.15 utkají s Jabloncem. Navíc budou na dálku se Spartou bojovat o neoficiální titul půlmistra. K jeho zisku jim stačí na severu Čech jakkoliv bodovat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Plzně ve čtvrtek prohráli v rámci Evropské ligy v Minsku. Tento neúspěch dnes napravit v Jablonci

Fotbalisté Plzně ve čtvrtek prohráli v rámci Evropské ligy v Minsku. Tento neúspěch dnes napravit v Jablonci | Zdroj: ČTK

Když se bývalý záložník Jablonce Jan Kopic před začátkem ligy dozvěděl, že se jeho nový tým z Plzně vydá na Střelnici na konci listopadu, bylo mu jasné, že tam už bude tou dobou pořádná zima. A nespletl se.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve fotbalové Sytot lize si dnes zahraje celkem šest klubů. Chybět mezi nimi nebudou ani týmy, které se účastní Evropské ligy

Skoro celý víkend sněžilo, předtím i dost mrzlo, takže domácí hráči jezdili za tréninkem za „teplem“ do Nymburka.

Napevno mohl počítat i s tím, že půjde o jeden z nejdůležitějších zápasů sezony, protože se utkají dva týmy s velmi kvalitními kádry a velkými ambicemi. A nic na tom nemění ani skutečnost, že Severočeši už dost bodů ztratili.

„Plzeň je samozřejmě velmi kvalitní mužstvo, které hraje každý rok o titul. Měl by to být jeden z těch lepších zápasů, takže se na to těšíme,“ říká před dnešním duelem jablonecký brankář Vlastimil Hrubý.

Oba týmy se na Střelnici utkaly přesně před rokem a tehdy šlo o jeden z nejkvalitnějších zápasů celé sezony. Fotbalisté Plzně ho vyhráli díky gólu v samotném závěru. Zásluhou toho přezimovali na první příčce tabulky a také proto slavili na konci ligového ročníku mistrovský titul. A letos mají podobné touhy.

Mladá Boleslav nečekaně ztratila s Bohemians 1905. Konkurenti v boji o titul se jí mohou vzdálit

Číst článek

„Naším hlavním cílem pro tuto sezonu je zisk mistrovského titulu,“ má jasno bývalý hráč Jablonce Jan Kovařík, jenž v Plzni působí od roku 2013.

Dnes z toho zatím může být jen titul půlmistra, za který se ještě medaile ani poháry nerozdávají. Fotbalisté Plzně budou hájit tříbodový náskok před Spartou, která si od 19.15 zahraje s Brnem. Třetí pohárový zástupce Liberec a zatím čtvrtý celek tabulky se od 16.00 představí ve Zlíně, na půdě největšího překvapení současného ligového ročníku.

Zápasy z pražské Letné a z jablonecké Střelnice můžete sledovat v přímém přenosu na našem internetovém streamu Český rozhlas Sport.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme