Ve fotbalovém MOL Cupu postupovaly favorizované celky. Mezi nimi i Sparta s Plzní

Ve čtvrtek byly na programu českého fotbalového poháru celkem tři duely, přičemž ve všech z nich dokázaly do čtvrtfinále postoupit favorizované týmy. Pražská Sparta doma zdolala Pardubice, Plzeň vyhrála v Brně a postupu se dočkal i Liberec, který v penaltovém rozstřelu vyřadil Zlín.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotabalisté Sparty porazili Pardubice 3:1 a postoupili do čtvtfinále MOC Cupu

Fotabalisté Sparty porazili Pardubice 3:1 a postoupili do čtvtfinále MOC Cupu | Zdroj: ČTK

Ačkoliv Sparta vedla nad Pardubicemi po poločase 3:0, o postupový výsledek se musela strachovat až do závěrečného hvizdu.

Pardubicím, které v prvním utkání proti Pražanům vyhrály 1:0, se totiž zásluhou Daewona Kima podařilo v 76. minutě snížit na rozdíl dvou branek a jen jeden další gól jim následně chyběl k postupu. Tomu však Sparta zabránila a postoupila do dalšího kola.

Z jistého místa ve čtvrtfinále se může těšit i mistrovská Plzeň, která zdolala Brno na jeho půdě 1:0 a navázala tak na výsledek úvodního utkání, které ovládla 2:1. Jediný gól zápasu vstřelil Jan Baránek, jenž se po pondělním ligovém zápase proti Jablonci trefil ve druhém soutěžním utkání v řadě.

Největší drama si užili diváci ve Zlíně, kteří byli podruhé v tomto týdnu svědky zápasu s Libercem. Ten sice, podobně jako v pondělním ligovém utkání, na domácí opět nevyzrál, nicméně i prohra po devadesáti minutách v poměru 0:1 mu nakonec díky předchozí domácí výhře a úspěchu v pokutových kopech stačila.

Zásluhou dnešních výsledků jsou již známi všichni účastníci čtvrtfinále MOL Cupu. Kromě dnes postoupivších mají naději na zisk domácího poháru ještě hráči Dukly Praha, Mladé Boleslavy, Jablonce, Olomouce a Hradce Králové.

Odvetná utkání osmifinále MOL Cupu:

Zbrojovka Brno - Viktoria Plzeň 0:1 (0:0)
Branka: 62. Baránek. Rozhodčí: Jech - Urban, Peřina. ŽK: Škoda, Zoubele - Petržela, Mahmutovič, Kučera. První zápas 1:2, postoupila Plzeň.

Sparta Praha - FK Pardubice 3:1 (3:0)
Branky: 24. a 44. Lafata, 11. Costa - 76. Kim Te-won. Rozhodčí: Lerch - Štěrba, Kotalík. ŽK: Matějovský - Jeřábek. Diváci: 2528. První zápas 0:1, postoupila Sparta.

Zlín - Liberec 1:0 (0:0), na pen. 6:7
Branka: 78. Poznar. Rozhodčí: Marek - Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: Živulič - Sýkora, Delarge. Diváci: 1841. První zápas 0:1, postoupil Liberec.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme