Ve šlágru Premier League se radoval Manchester United

Souboj o první místo v anglické Premier League vyzněl pro fotbalisty Manchesteru United, kteří vyhráli nad Arsenalem 1:0. Hostující Arsenal přivedl na trávník s kapitánskou páskou český reprezentant a kapitán českého národního týmu Tomáš Rosický.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

fotbalový míč

fotbalový míč | Foto: adidas.cz

V úvodu utkání si oba týmy vypracovaly po jedné šanci, ale skóre se neměnilo. Nejdříve Rooneyho střelu kryl gólman Szczesny, na druhé straně vyzkoušel pozornost van der Saara Šammach. Další příležitost spálil Nani, který z patnácti metrů těsně minul hostující branku.

Skóre otevřel až v závěru první půle Park Či-song, který v těžké pozici hlavou přehodil brankáře a míč se od tyče odrazil do branky Arsenalu. Po přestávce se dostal ke střele z dvaceti metrů i Rosický, ale netrefil se mezi tyče. V 64. minutě pak pro českého fotbalistu utkání skončilo, když ho vystřídal Fabregas.

Ve dvaasedmdesáté minutě mohl přiblížit Manchesteru vítězství Rooney. Rozhodčí Webb nařídil za hru rukou obránce Clichyho v pokutovém území penaltu, ale kanonýr Reds svoji pověst nepotvrdil. Míč poslal vysoko nad branku Arsenalu.

Hostujícímu týmu nepomohlo ani další střídání, kdy na hřiště přišel rychlonohý Walcott, naopak v závěru měl ještě jednu šanci Rooney, ale nechal pouze vyniknout brankáře Szczesnyho. Utkání přihlíželo 75277 a většina z nich se nakonec radovala z vítězství domácích United.

Manchester United – Arsenal 1:0 (1:0)
Gól: 41. Či-song
Žluté karty: Aršavin, Šammach, Nasri, Song (všichni Arsenal)
Manchester United: van der Saar – Rafael, Ferdinand, Vidič, Evra – Nani, Carrick, Anderson (85. Giggs), Fletcher, Či-song – Rooney.
Arsenal: Szczesny – Sagna, Squillaci, Koscielny, Clichy – Nasri, Wilshere (64. van Persie), Song, Rosický (64. Fabregas), Aršavin (77. Walcott) – Šammach.

Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme